• Haberler
  • Ekonomi
  • Asgari ücrete yeniden zam! Patronlar sır gibi saklıyormuş...

Asgari ücrete yeniden zam! Patronlar sır gibi saklıyormuş...

Büyük bir merakla beklenen 2023 yılı asgari ücret zammı sonunda açıklandı ve milyonlarca insanın dikkatle takip ettiği konu netleşti. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun gerçekleştirdiği 3. toplantıda alınan kararla birlikte asgari ücret 11 bin 402 lira olarak belirlendi. Bu zam haberinin ardından vatandaşlar, maaşlarını güncellemek için araştırmalara başladı. Son dakika haberi ise milyonlarca çalışanı sevindirecek bir destek içeriyor! Asgari ücrete günlük 105 TL ek ödeme yapılacak ve bu değişiklik 1 Temmuz itibarıyla yürürlüğe girecek. İşte haberin detayları...

Asgari ücrete yeniden zam! Patronlar sır gibi saklıyormuş...
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Güncel bilgilere göre, asgari ücret zammıyla ilgili heyecan verici bir haber daha var! Milyonlarca çalışan tarafından büyük bir merakla beklenen asgari ücret zammı kesinlik kazandı. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun gerçekleştirdiği 3. toplantıda asgari ücret 11 bin 402 lira olarak belirlendi. Bu zamdan sonra vatandaşlar, maaşlarını güncellemek için sorgulamalara başladı. Son dakika haberine göre, milyonlarca kişiyi heyecanlandıran bir gelişme yaşandı. Asgari ücretli çalışanlara günlük 105 TL ek ödeme yapılacak ve bu değişiklik 1 Temmuz'dan itibaren geçerli olacak. Maaşlarınızı hemen kontrol edin. İşte son dakika asgari ücret haberinin ayrıntıları...

Milliyet gazetesinin Mithat Yurdakul'un haberine göre; 2023 Temmuz-Aralık döneminde yemek bedeli asgari ücretten istisna tutulacak ve sigorta primine esas kazanç tutarı 105,75 TL olarak uygulanacak. "İşverenler tarafından, işçilere sağlanan sosyal yardımlar sebebiyle asgari ücretten herhangi bir indirim yapılamaz" hükmü gereği, yemek bedeli asgari ücrete ilave olarak ödenecek.

SGK çocuk parası aylık 268,29 TL'ye ve aile yardımı da 1.341 TL'ye yükselecek şekilde sigorta primine esas kazanç tabanları belirlenecek. Bağ-Kur prim tutarı alt sınırdan 4.628 TL olacak ve tarım Bağ-Kur sigortalılarının ödeyeceği prim tutarı da 4.628 TL olarak uygulanacak. Ev hizmetlerinde 10 günden fazla çalışan bakıcı, temizlikçi gibi çalışanlar aylık 5.030 TL, ayda 10 günden az çalışanlar ise 8,95 TL üzerinden sigorta primi ödeyecek.

Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun gerçekleştirdiği üçüncü toplantının ardından kameralar karşısına geçerek yeni asgari ücret tutarını duyurdu. Bakan Işıkhan, 2023 yılı asgari ücretinin 11.402 TL olarak belirlendiğini açıkladı. Bu şekilde, yeni asgari ücret %34'lük bir zamla 11 bin 402 liraya yükselmiş oldu.

Bakmadan Geçme