• Haberler
  • Ekonomi
  • Asgari Ücreti Haftalar Önce Bilmişti: Bu Kez Emekli Maaşı Açıklaması ile Dikkat Çekti!

Asgari Ücreti Haftalar Önce Bilmişti: Bu Kez Emekli Maaşı Açıklaması ile Dikkat Çekti!

Asgari ücretliler için yapılan çalışmaların ardından gözler emekli ve memura çevrildi. Emekliye yönelik 6 aylık enflasyon verisi üzerinden paylaşacak rakamlar uzmanlar tarafından ortaya çıkarıldı.

Asgari Ücreti Haftalar Önce Bilmişti: Bu Kez Emekli Maaşı Açıklaması ile Dikkat Çekti!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Asgari ücreti haftalar öncesinde yaptığı nokta atışı tahminlerle bilen SGK uzmanı Özgür Erdursun bu kez emekli için tüm bilgi ve birikimini masaya yatırdı.

Kritik Gün Yaklaşıyor!

SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı mensubu milyonların beklediği o gelişme 3 Ocak tarihinde yaşanacak. SGK uzmanı Özgür Erdursun'un paylaştığı verilerle açığa çıkarılan yeni yılı emekli maaş zammının 10.000 TL'yi aşacağı öngörülüyor.

Asgari ücrete yönelik uygulanan %49'luk zam sonrası gözler bu kez emekli maaşına çevrildi.

18 Milyonu Aşkın Emeklinin Kaderi Belli Olacak!

En düşük 7.500 TL olarak ödenen emekli maaşının yeni yıl bedeli SGK uzmanı Özgür Erdursuna göre 11.000 TL'den başlayacak. 18 milyonu aşkın emeklinin kaderini belirleyecek 3 Ocak Çarşamba günü heyecanla beklenilirken aylık enflasyon farkı ve refah payı ile beraber yeni maaş zammı ortaya çıkacak.

SGK Uzmanı Ne Diyor?

5 aylık rakamların net olarak gün yüzüne çıktığı bu günlerde zam oranı %33,66’ya denk geliyor. Memur emeklisi için ise bu zam %45'e ulaşıyor. Enflasyon tahminleri ile uyumlu yanıtlar veren Özgür Erdursun'un “11.000 TL ile 11.250 TL arasında değişebilir” diyerek ortaya attığı o iddia gerçekleşecek mi? 3 Ocak tarihi bekleniyor…

 

Bakmadan Geçme