• Haberler
  • Ekonomi
  • Asgari ücrette yaşanan zam altı fiyatlarını etkiler m? Konyalı başkan açıkladı!

Asgari ücrette yaşanan zam altı fiyatlarını etkiler m? Konyalı başkan açıkladı!

Asgari ücrete gelen zamdan sonra yatırımcılar, altın fiyatlarının artıp, artmayacağını sorgulamaya başladı. Peki asgari ücrette yaşanan artış altın fiyatlarını etkileyecek mi? İşte haberin detayları…

2024 yılı için asgari ücret 17 bin 2 TL olarak açıklandı. Asgari ücret miktarının netleşmesinden sonra birçok üründe fiyatların zamlanması beklenirken, altın fiyatlarının ise asgari ücret zammına bağlı olarak artış gösterip, göstermeyeceği merak konusu oldu. Konu hakkında Hakimiyet.com’a açıklamalarda bulunan Konya Sarraflar ve Kuyumcular Dernek Başkanı Yusuf Yaşar, asgari ücrettin altın fiyatlarına etki etmeyeceğini ancak altın piyasasının önümüzdeki günlerde farklı nedenlerden dolayı hareketleneceğini bildirdi. 

Asgari ücrette yaşanan zam altı fiyatlarını etkiler m? Konyalı başkan açıkladı!

2024’TE ALTIN FİYATLARI YÜKSELECEK!


Altın fiyatlarındaki artış ya da düşüşün daha çok dünyada oluşan gerginlikler, savaşlar ve altın madenlerinde oluşabilecek grevlerin belirleyeceğini söyleyen Yaşar, “Altının fiyatı dünyada oluşur. Asgari ücrete gelen yüzde 49’luk zam altını hiçbir şekilde etkilemez. İşçilik maliyetlerimiz ve vergi giderlerimiz artar ama bizim bunu altın fiyatlarına yansıtmak gibi bir lüksümüz yok.” İfadelerinde bulundu. Son olarak altın piyasasında önümüzdeki günlerde hareketlilik yaşanacağını vurgulayan Yusuf Yaşar, “Demir, bakır, alüminyum her şey Dolar bazında ciddi anlamlarda yükseldi. Ancak altın piyasası gerektiği kadar yükselmedi. Önümüzdeki günlerde altın fiyatları yükselişe geçecek.” şeklinde konuşarak sözlerini tamamladı. 

Asgari ücrette yaşanan zam altı fiyatlarını etkiler m? Konyalı başkan açıkladı!

Bakmadan Geçme