Askerlik yerleri açıklandı: Kim nereye gidecek? Tıkla öğren

Millî Savunma Bakanlığı (MSB) Kasım ayı seçim ve sınıflandırma sonuçlarını açıkladı. Peki kim nerde görev alacak? İşte haberin ayrıntıları…

Askerlik yerleri açıklandı: Kim nereye gidecek? Tıkla öğren
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Millî Savunma Bakanlığı Kasım ayında birliklere teslim olacak askerlerin, seçim ve sınıflandırma sonuçlarının açıklandığını paylaştı. Peki kim nerde ve ne zaman askerlik yapmaya başlayacak? İşte askerlik sorgulama ekranı.

MSB ASKERLİK YERLERİNİ DUYURDU

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Askeralma Genel Müdürlüğü'nün tarafından yapılan açıklamaya göre askerlik yerleri 27 Ekim Cuma günü erişime açıldı.

Askerlik yerleri açıklandı: Kim nereye gidecek? Tıkla öğren
Bakanlıktan yapılan açıklamalarda şu ifadeler kullanıldı:"Kasım/Aralık 2023 ve Ocak 2024 döneminde silahaltına alınacak yedek subay/astsubay adayları ile erlerin sınıflandırma sonuçları belirlenmiştir. Sonuçları e-Devlet ve askerlik şubelerinden öğrenebilirsiniz."

E- DEVLET ÜZERİNDEN SONUÇ ÖĞRENME 


Askerlik sınıflandırma sonuçları açıklandı. Peki e-devlet üzerinden sonuçlar nasıl öğrenilir? İşte detaylar…


E-devlet sistemine girdikten sonra hizmetler bölümüne tıklayın.

Sayfanın üst bölümünde yer alan "Hizmet Adı" kutucuğuna kısa dönem askerler "Yedek Subay Sınıflandırma Sonucunu Sorgulama", uzun dönem askerler ise "Er Sınıflandırma Sonucunu Sorgulama" ifadesini yazdıktan sonra, karşılarına çıkacak olan linke tıklayacak.

Linkin tıklanmasının ardından karşılarına çıkacak "Yedek Subay Sınıflandırma Sonucu" ya da "Er Sınıflandırma Sonucunu Sorgulama" butonuna tıklayacak olan asker adayları, askerlik yapacağı birliği kolayca öğrenebilecek.

İŞTE SONUÇ ÖĞRENME LİNKİ

https://www.turkiye.gov.tr/mill-savunma-bakanligi
 

Bakmadan Geçme