• Haberler
  • Güncel
  • Asrın İnşasında 300 bin yuva tamamlandı! İşte törenin detayları...

Asrın İnşasında 300 bin yuva tamamlandı! İşte törenin detayları...

6 Şubat depremlerinin ardından başlatılan büyük inşa seferberliğinde 300 bininci konut tamamlandı. 'Asrın İnşasında 300 Bin Yuva Tamam' sloganıyla Malatya'da düzenlenen törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Bakan Murat Kurum, hak sahiplerine anahtar teslimi yaptı. Hatay, Kahramanmaraş ve Adıyaman'a canlı bağlantılarla ev ve iş yerleri teslim edildi.

Asrın İnşasında 300 bin yuva tamamlandı! İşte törenin detayları...
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bugün yapılan teslimatla birlikte 43 bin 727 konut, 4 bin 69 iş yeri ve 6 bin 404 köy evi olmak üzere toplam 54 bin 200 bağımsız bölüm vatandaşlara verildi. Böylece deprem bölgesinde teslim edilen konut ve iş yeri sayısı 304 bin 836’ya ulaştı.

2025 yılı sonuna kadar hedeflenen teslim sayısı ise 452 bin 983 bağımsız bölüm. En fazla teslimat 18 bin 348 ile Hatay’da gerçekleşti, Malatya ve Kahramanmaraş onu takip etti.

Törende ayrıca 1.5 milyar TL yatırımla yapılan 212 derslikli 12 yeni okul da hizmete açıldı. Deprem bölgesinde inşa edilen okul sayısı böylece 56’ya yükseldi.

Bakanlık, aynı zamanda Hatay Uzun Çarşı, Kahramanmaraş Kapalı Çarşı ve Malatya Bakırcılar Çarşısı gibi tarihi merkezleri de ihya projeleri kapsamında yeniden ayağa kaldırıyor.

Hakimiyet Gazetesi - Hakimiyet Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!