Fiyatlar artınca tamircilere rağbet arttı: Ayakkabı tamircileri randevulu sisteme geçti!

Ayakkabı fiyatlarının yükselmesi ile vatandaşlar çareyi mevcut ayakkabılarını tamir ettirmekte buldu. Afyonkarahisar'daki ayakkabı tamircileri yoğunluk nedeniyle randevu sistemi ile çalışmaya başladı.

Afyonkarahisar’ın Dinar ilçesinde ayakkabı fiyatlarının yüksek olması ve son günlerde sayılarının az olması sebebiyle tamircilerine olan ilgi arttı. İlçede kundura tamirciliği yapan Yavuz Oyan, yaşanan yoğunluktan dolayı randevu sistemi ile çalışmaya başladıklarını söyledi. 

"Maalesef çırak bulunmuyor"

Oyan, “Babamın yanında çırakları vardı, babamın çıraklarından biriside benim. Kalfalığı da ustalığı da babamdan öğrendim bu mesleği seve seve yapıyorum zaten sevmesen yapamazsın. Ama maalesef bu mesleğe ilgi yok çırak bulunmuyor, bulamıyoruz. Son günlerde tamiratlarda yoğunluk var, nedeni ise ayakkabı fiyatlarındaki yükseliş. Vatandaşlar aile ekonomisine katkıda bulunmak için ayakkabılarını tamir ettiriyorlar. Bu yüzden iş yoğunluğumuz arttı. Müşterilerimize bugün yarın diye randevu veriyoruz” diye konuştu.

"Esnafa daha fazla destek olunmalı"

Ayrıca, Kültür ve Turizm Bakanlığının kendilerine sağladığı desteklerden dolayı teşekkür eden usta, müşterileri de ayakkabı tamirciliği yapan esnafa daha fazla destek olunması gerektiğini belirtti.

Bakmadan Geçme