Ayakta Tedavi 150 Dolardan Başlıyor: Herkes O Ülkeye Gitmek İstiyor Ama!

Türkiye'de sağlık sektörü gelişim gösterirken herkesin en çok gitmek istediği o ülkede tedavi olmak dudak uçuklatıyor.

Ayakta Tedavi 150 Dolardan Başlıyor: Herkes O Ülkeye Gitmek İstiyor Ama!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

“Ayakta tedavi olayım sadece hastalığıma baktırayım” diye düşünenler için minimum tedavi ücreti 150 dolardan başlıyor. Amerika'nın sağlık sistemindeki bu pahalılık Türkiye ile kıyaslandığında her ne kadar teknolojik olarak çağın ilerisinde olsa da fiyatları cep yakıyor.

Öte yandan Amerikalı vatandaşlar daha çok özel sigortalara dayanıyor. Nüfusun yaklaşık %91,4'ü sağlık sigortasına sahip olarak hizmet alıyor. Amerika'da sağlık tüketim harcamaları diğer ülkelerin ortalamasına göre kıyaslandığında epey yüksek bir rakama ulaşıyor.

Kişi Başına Düşen Sağlık Harcaması!

Kişi başına düşen yıllık sağlık harcamaları grafiğinde Amerika'nın 12.914 dolar harcayarak ilk sıraya yerleştiği de fark ediliyor.

Amerika'da ortalama bir Amerikan vatandaşının aldığı maaş 1.200 dolardan 2.400 dolara kadar yükselebiliyor. Sağlık sektörüne harcadıkları pay düşünüldüğünde bu rakam yetersiz kalabiliyor.

Amerikada Tedavi Ücretleri

Doktor muayenesi ücreti 75 ile 150 Dolar arasında değişirken uzman bir doktora tedavi olunmak istendiğinde bu ücret 150 ile 400 dolara kadar ulaşabiliyor. Amerika'da standart bir diş dolgusu 350, kanal tedavisi ise 500 doları görüyor.

 

Bakmadan Geçme