Ayasofya'da Turist Tarifesi Siyaseti Ayağa Kaldırdı!

Müzeyken camiye çevrilen Ayasofya'da yeni bir dönem başlıyor. Ayasofya Camii'nin turist girişinin olduğu yere özel tarife sistemi asıldı.

Ayasofya'da Turist Tarifesi Siyaseti Ayağa Kaldırdı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yeni düzenleme kapsamında yerel halk ile turistlerin girişleri birbirinden ayrı noktalara konumlandırıldı. İbadet için gelenlerle camiyi ziyarete girenlerin girişleri birbirinden ayrıştırıldı.

Turistler Bilet Satın Alarak Girebilecek!

Yabancı turistlerin Ayasofya'ya girebilmeleri için 25 Euro ödenmesi zorunluluğu getirildi. Camiye gelen turistlerin ibadet edenleri rahatsız etmemeleri için QR kod uygulaması başlatıldı.

Bu sisteme göre cep telefonlarından kulaklıkla 23 farklı dilde bilgi alınabilecek. Konu ile ilgili siyasetten tepki toplayan bu açıklamaya Ayasofya Camii'nin rehberi İzzet Önal şu ifadeleri kullandı:

“Bu uygulama suistimali engellemek içindir. Normalde Müslümanlara kapalı değil. Sadece rehberlerin anlatımında kalabalık olduğu zaman kulaklık kullanıyoruz ve bu uygulamadan bizler de memnunuz.”

Namaz Saatlerinde Ücretsiz Olacak!

Namaz vakitlerinde yabancı Müslümanlar da misafir olarak ücret ödemeden camiyi kullanabilecek. Yeni dönemde Ayasofya'yı ziyarete gelecek yabancı turistler 3. Ahmet Çeşmesi karşısında bulunan gişeden biletini alıp caminin Güney cephesindeki 2. Beyazıt minaresinin altındaki kısımdan giriş yapabilecek.

 

Bakmadan Geçme