• Haberler
  • Ekonomi
  • AYD Otomotiv üretmeye devam ediyor: Yeni fren grubu ürünlerini sergiledi!

AYD Otomotiv üretmeye devam ediyor: Yeni fren grubu ürünlerini sergiledi!

İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde bu yıl 17'ncisi gerçekleşen Automechanika İstanbul, birçok ülkeden bin 450 katılımcıyı aynı çatı altında buluşturdu. 

AYD Otomotiv üretmeye devam ediyor: Yeni fren grubu ürünlerini sergiledi!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde bu yıl 17’ncisi gerçekleşen Automechanika İstanbul, birçok ülkeden bin 450 katılımcıyı aynı çatı altında buluşturdu. 

İmza attığı ve hayata geçirdiği yatırımlarla sektör ve Türkiye ekonomisine katkı sağlamayı kendine misyon edinen AYD Otomotiv, fren diskinde üretim kapasitesini artırdı.

Söz konusu yeni yatırımla Türkiye ekonomisine daha fazla istihdam ve katma değer sağlayan AYD, bu yeni yatırımla küresel fren diski pazarında daha da büyüyerek gücüne güç kattı.


50 milyonu aşan yıllık üretim kapasitesi, 30.000’den fazla benzersiz ürün çeşitliliği ile binek, hafif ticari araçlar için sektöründe dünyanın en büyük kampüsünde üretim gerçekleştiren AYD Otomotiv, direksiyon & süspansiyon parçaları, fren balatası ve fren diski ürünleri üretimi ile güçlü, dinamik ve fark yaratan firma olmaya devam ediyor.


En yeni ürünleri binek grup, hafif ticari grup ve fren grubu tüm araç markalarını ve en son modellerini yakından takip eden AYD, gündemde olan yeni piyasaya sürülmüş hatta piyasaya çıkmasa bile lansmanı yapılan araç marka ve modelleri yakından takip ediyor.

AYD Otomotiv üretmeye devam ediyor: Yeni fren grubu ürünlerini sergiledi!
AR-GE VE İNOVASYON ODAKLI ÜRETİM VİZYONU

Bu araçların süspansiyon yedek parçaları AR-GE merkezinde tespit eden, orijinal numuneleri temin edip, piyasada orijinal yedek parça ile eş zamanlı olarak üretim gerçekleştiren şirket, yeni ürünlerini bayileri aracılığıyla sektörün kullanımına sunuyor.


Sektörün global markaları arasına adını başarıyla yazdıran AYD, 225.000+ metre kare kapalı, 350.000+ metre kare alanda 5.000+ personeli ve üretimini gerçekleştirdiği 14 bağımsız fabrikasında; ‘’Her Şey Tek Çatı Altında’’ sloganı ile %100 yerli %100 milli projesi ile üretmeye ve ülkemize hizmet etmeye devam diyor.

İHRACATTA YENİ ROTA AMERİKA PAZARI

Türkiye’nin en büyük firen diski üretim tesisini devre almaya hazırlanan şirket, üretiminin % 90’ını Avrupa ülkeleri başta olmak üzere pek çok ülkeye ihraç ediyor.


Sektöre dönük yatırımlarına tam gaz devam eden kuruluş, Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu (İSO 500) 2022 yılı araştırma sonuçlarına göre 8 basamak yükselerek 176. sırada yer aldı.

Sektörünün yüz akı şirketlerinden biri olmaya devam eden AYD, Türkiye’nin en fazla ihracat yapan 91. firması olurken, en çok istihdam sağlayan 35. firma olmanın haklı gururunu yaşıyor.


 

Bakmadan Geçme