Az gitti, uz gitti...

2 ay önce sırtında çantasıyla Belçika'dan yola çıkan 69 yaşındaki Poul Versteven tüm Avrupa'yı yürüyerek Türkiye'ye geldi. İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Bilecik ve Eskişehir'den sonra Konya'ya gelen Versteven'ın Anadolu yolculuğu Adana ve doğu illeri ile devam edecek.

Az gitti, uz gitti...
TAKİP ET Google News ile Takip Et

HAKİMİYET.COM HABER MERKEZİ

Uzun yıllar, yürüyerek dünyayı gezme hayali kuran 69 yaşındaki Poul Versteven, emekli olduktan sonra bu hayalini gerçeğe dönüştürdü.

4 BİN KM’DEN FAZLA YOL YÜRÜDÜ

Bundan 2 ay önce sırt çantasını alıp Belçika’dan yola çıkan Versteven, Almanya, Avusturya, Maceristan, Romanya ve Bulgaristan’ı geçerek Türkiye’ye geldi. 4 bin 10 km yol yürüyerek Konya’ya ulaşan Versteven’ın yolculuğu doğu ve güneydoğu illeriyle devam edecek. 

TÜRKLERİ ÇOK SEVDİ

Türk insanının çok misafirperver ve sıcakkanlı olduğunu söyleyen Versteven, Türkiye’yi çok beğendiğini ve Türklerden çok memnun kaldığını belirtti. Her gittiği şehirde yediği Türk yemeklerinin tadının damağında kaldığını ifade eden Versteven, İstanbul ve Eskişehir’e hayran kaldığını söyledi. 

MEVLANA ŞEHRİ KONYA’DAN ETKİLENDİ

Unicef sponsorluğunda adım adım Avrupa ve sonrasında Türkiye’yi gezen Versteven, Mevlana şehri  Konya’ya geldiğinde, Konya’nın tarihi ve mistik havasından çok etkilendiğini belirtti. Konya’nın ilçelerini de ziyaret eden Versteven, Akşehir’in Nasreddin Hoca hikayesini ve Konya’nın efsanelerini artık bildiğini ifade etti. 

HAKİMİYET.COM haber merkezi ziyaretinde Konya'yı çok sevdiğini söyleyen Versteven’ın Anadolu yolculuğu Adana, Gaziantep ve güneydoğu illeri ile devam edecek.

 

Bakmadan Geçme