• Haberler
  • Türkiye
  • Azerbaycanlı öğrenciler Konya'da 20 Ocak şehitlerini andı: 'Unutmadık, Unutmayacağız!' 

Azerbaycanlı öğrenciler Konya'da 20 Ocak şehitlerini andı: 'Unutmadık, Unutmayacağız!' 

Konya Azerbaycanlı Öğrenciler Birliği, 20 Ocak Katliamı'nın (Kanlı Ocak) 34'üncü yıldönümü nedeniyle Konya'da fotoğraf sergisi düzenledi. 

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Azerbaycanlı öğrenciler Konya'da 20 Ocak şehitlerini andı: 'Unutmadık, Unutmayacağız!' 

34 yıl önce bugün Sovyet Ordusu, Azerbaycan’ın Başkenti Bakü’de yüzlerce insanı katletti. Binlerce insanı da yaraladı.  O günden bu yana her 20 Ocak gününde anma programı düzenlenir. Şehitlikler ziyaret edilir. Konya’da bulunan Azerbaycanlı öğrenciler de Kanlı Ocak anmaları için fotoğraf sergisinde bulunarak, sergiye katılan vatandaşlara katliam hakkında bilgiler verdiler. Sergi programının yöneticiliğini yapan Konya Azerbaycanlı Öğrenciler Birliği temsilcisi Ayten İsayeva, Azerbaycan halkının katliamları önceden hüzünle andığını ancak şimdi ise şehitlerinin intikamlarını aldıkları için gururla yad ettiklerini ifade etti. 

ANMALAR GURURLA YAPILIYOR! 

Hakimiyet.com’a açıklama yapan Ayten İsayeva, “19 Ocak’ı 20 Ocak’a bağlayan gece Sovyet Ordusu, 5 yerden Bakü şehrine dahil olmuştur. Olaylar sonucunda 147 sivil hayatını kaybederken, 744 kişi yaralanmıştır. 400 üzeri kişi de Sovyet Ordusu tarafından esir alınmıştır. Toprak bütünlüğünü savunan Azerbaycan halkı, olayları eskiden daha hüzünlü anarken, şimdiler  de ise şehitlerin intikamını aldıkları için gururla anıyorlar.” diye konuşarak sözlerini noktaladı. 

Azerbaycanlı öğrenciler Konya'da 20 Ocak şehitlerini andı: 'Unutmadık, Unutmayacağız!' 


"UMARIM TEKRARDAN BÖYLE ACILAR YAŞAMAZLAR"

Anma programı kapsamında sergiyi ziyaret eden Konyalı vatandaşlar ise, “Bu sergi, unutulan soykırımların tekrarlanacağını, Milli hafızanın zayıfladığında nelere yol açacağını görüyoruz. Belki küçük çaplı görünebilir ama insanların burada bile görüyor olması bence büyük bir adım Konya’mız için. Azerbaycan’ı da çok seviyoruz. Zaten kardeş ülkemiz. Umarım tekrardan böyle acılar yaşamazlar. Cumhuriyetleri de payidar olur.” dedi. Öte yandan Konya Azerbaycanlı Öğrenciler Birliği üyeleri, serginin yarın da devam edeceği bilgisini paylaştı.

Özel Haber

Bakmadan Geçme