Babadan terörist! Tüm ailesi dağ kadrosunda

Konya'da yakalanan PKK''lı teröristin ifadesindeki şaşırtıcı detaylar ortaya çıktı. 'Babam üst düzey yönetici tüm ailem dağ kadrosunda'

Konya’da yakalanan PKK/KCK üyesi Ahmet El Rahimin ifadesinin detayları ortaya çıktı. 12 yaşında babası tarafından örgüte verilen El Rahim bomba yapımı, ağır silah kullanma ve bomba düzenek kurma eğitimleri almış. El Rahimin babasının da örgütte üst düzey bir sorumlu olduğu ortaya çıktı. 
Konya’da yakalanan Ahmet El Rahim, 12 yaşında örgüte katılmış birçok eğitim almış babası örgütün sözde üst düzey yöneticisiymiş.

Konya’ da geçtiğimiz hafta TEM Şube ekipleri, terör örgütü üyesi 3 yabancı uyruklu şüpheliyi yakalayarak gözaltına aldı. Adliyeye sevk edilen 3 şüpheliden 2’si tutuklanırken 1 şüpheli sınır dışı edilmek üzere İl Göç İdaresine teslim edildi.

Tutuklanan zanlılardan Abul Barak kod isimli Ahmet El Rahimin polise verdiği ifadenin ayrıntıları ortaya çıktı. 

Babadan terörist! Tüm ailesi dağ kadrosunda

BABASI VE TÜM YAKINLARI HALEN DAĞ KADROSUNDA

Konya İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri 2019 yılında farklı zamanlarda Türkiye’ye kaçak yollardan giren ve PKK terör örgütü ile bağlantılı olduğu düşünülen 3 Suriyelinin Konya ya geldiği ihbarı üzerine harekete geçti. Konya TEM polisi yaptığı 1 haftalık çalışma sonucu 3 kişinin Konya’daki adreslerin tespit etti. 7 ay süren teknik ve fiziki takip sonucu polis geçtiğimiz hafta sabaha karşı düzenlediği eşzamanlı operasyonla 3 kişiyi adreslerinde gözaltına aldı. Yakalanarak gözaltına alınan Ahmet El Rahimim babası, amcası, kardeşleri ve kuzenlerinin halen dağ kadrosunda olduğu ortaya çıktı. İfadesinde etkin pişmanlık yasasından faydalanma talebinde bulunan teröristin ifadesindeki ayrıntılar şok etti. 

Babadan terörist! Tüm ailesi dağ kadrosunda

12 YAŞINDA ÖRGÜTE KATILMIŞ

12 yaşında babası tarafından PKK terör örgütüne babası tarafından alındığını ifade eden Ahmet El Rahim ‘ 12 yaşında babam tarafından örgüte alındım. Babam halen örgütte. Görevinin en olduğunu bilmiyorum ama üst düzey bir sorumlu olduğunu biliyorum’ dediği öğrenildi. Babası ile birlikte kardeşlerinin kuzenlerinin ve birçok akrabasının da dağ kadrosunda olduğunu söyleyen Ahmet El Rahim ‘ Babam, amcalarım ve birçok yakınım halen örgütün dağ kadrosundalar’ dedi

ÖRGÜTÜN SÖZDE KORUMA TABURUNDA GÖREVLİYMİŞ

Terörist El Rahim PKK terör örgütü kamplarında silah kullanma, bomba yapımı,  keşif yöntemleri gibi birçok konuda eğitim ile birlikte Terör örgütü sözde lideri Abdullah Öcalanın hayatı ve örgüt ideolojisi dersleri de aldıklarını söyledi. İfadesinin devamında ise ‘Örgütün koruma taburunda yer aldım. Örgütteki Abul Barak kod ismiyle bilinirim. 2019 yılında kaçak yolardan Türkiye’ye girdim. Babam ve yakın akrabalarım halen örgütteler. Etkin pişmanlık yasasından faydalanmak istiyorum’ dediği öğrenildi.

Babadan terörist! Tüm ailesi dağ kadrosunda

Bakmadan Geçme