BADEL Derneği, İran İslam Cumhuriyeti Büyükelçisi ile bir araya geldi

2023 yılında Cumhurbaşkanlığı tarafından açıklanan Mevlana Yılı'nda: 'Barış ve Dostluk' mottosunu gerçekleştirmek , kültürel-sosyal ortaklıkları ve bilimsel alışverişleri keşfedip anlamak temelinde, Mevlana adı verilen ortak bir değerle milletleri yakınlaştırmak amacıyla kurulan BADEL Derneği ilk ziyaretini İran İslam Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliğine yaptı.

BADEL Derneği, İran İslam Cumhuriyeti Büyükelçisi ile bir araya geldi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

BADEL Derneği ilk ziyaretinde gerçekleştirdiği toplantıda, Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşayan İranlı öğrencilerle ilgili sorunlar ve iki ülkenin uyumlu ve dinamik bir öğrenci topluluğunun varlığına dayalı bilimsel, kültürel ve sosyal değişim potansiyeli, derneğin hedefleri ve planları anlatıldı.
İran İslam Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Mohammad Farazmand, İran Büyükelçiliği olarak BADEL Derneği'nin milletleri Mevlana adı verilen ortak bir değer altında bir araya getirmek ve İslam'ı gerçekleştirmek için yürüttüğü hareket ve faaliyetlere tam destek verdiğini vurguladı.
BADEL Derneği (Barış ve Dostluk Elçileri) başkanı Ali Kazemzadeh de Türkiye'de okuyan on dört binden fazla İranlı öğrencinin varlığını bilim kültürel yaratı ve bilgi alışverişi güçlendirmeye İran için güçlü bir nokta ve Türkiye için bir fırsat olarak değerlendirdi.

Bakmadan Geçme