• Haberler
  • Dünya
  • Bafralılar İsrail'in Gazze'deki saldırıları protesto etti

Bafralılar İsrail'in Gazze'deki saldırıları protesto etti

Samsun'un Bafra ilçesinde, Gazze'de 7 Ekim'den beri devam eden şiddetli saldırıları protesto etmek amacıyla bir araya gelen vatandaşlar, sessiz eylem gerçekleştirdi.

Yatsı namazının ardından, sivil toplum platformlarının temsilcileri tarafından İsrail'in Gazze'deki saldırılarını kınayan açıklamalar yapıldı.

İlmi ve Fikri Araştırmalar Merkezi (İFAM) Kurucu Başkanı Dr. İhsan Şenocak'ın liderliğinde düzenlenen "Soykırıma Dur De" konferansı  İsrail'in Gazze'deki saldırılarının insanlık dışı boyutlarına vurgu yaparak, uluslararası toplumun sessizliğine karşı bir uyarı niteliği taşıdı.

Bafralılar İsrail'in Gazze'deki saldırıları protesto etti

Konferansta masumların korunması ve saldırıların sona erdirilmesi çağrısında bulunuldu. Ayrıca, toplumun her kesiminden gelen destek ve dayanışma mesajları, etkinliğe destek oldu.

Bafra halkının gösterdiği birlik ve beraberlik, uluslararası toplumda yaşanan insan hakları ihlallerine karşı bir ses oluştururken, İsrail'in Gazze'deki saldırılarına karşı duruşunu net bir şekilde ortaya koydu.

Bu etkinlik, sadece Bafra'nın değil, Türkiye'nin ve dünya genelindeki vicdan sahiplerinin de bu zor zamanlarda kenetlenerek seslerini yükselttiği anlamlı bir platform oldu.

AA

Bakmadan Geçme