Bağdat'a füze parçası düştü

İran'ın İsrail'e yönelik gerçekleştirdiği hava saldırıları sırasında, fırlatılan bir füzenin parçası, Irak'ın başkenti Bağdat'ta boş bir araziye düştü.

İran'ın İsrail'e yönelik gerçekleştirdiği hava saldırıları sırasında, fırlatılan bir füzenin parçası, Irak'ın başkenti Bağdat'ta boş bir araziye düştü. Olay, Bağdat'ın güneyinde bulunan bir mahallede meydana geldi. Yetkililer, füze parçasının düşmesiyle herhangi bir can kaybı veya mal kaybı olmadığını belirtti.

İran'ın İsrail'e yönelik saldırılarının detayları henüz netlik kazanmış değil. 

Saldırı sonrası bölgeyi inceleyen Iraklı yetkililer, düşen füze parçasının incelenmesi için gerekli önlemleri aldı. Irak, İran ve İsrail arasındaki gerilimin artmasıyla birlikte, uluslararası toplum bölgedeki gerginliğin azaltılması çağrısında bulunuyor.

Irak hükümeti, bu tür olayların ülkenin bütünlüğüne zarar verdiğini ve Irak'ı bölgesel çatışmaların merkezi haline getirme riski taşıdığını vurguladı. Bölgedeki tüm taraflara, Irak'ın egemenliğine saygı gösterme çağrısında bulunan yetkililer, ülkenin istikrarının korunması için diplomatik çözümlerin önemini vurguladı.

İran ve İsrail arasındaki gerilim, bölgedeki diğer ülkeleri de endişelendiriyor. 

AA

Bakmadan Geçme