'Bağlılık Hasan' filmi ödüle aday gösterildi

Fransa'da vizyona giren uzun metrajlı yapımlar arasından bir filme verilecek olan ödülüne yönetmen Semih Kaplanoğlu'nun 'Bağlılık Hasan' filmi de aday gösterildi.

'Bağlılık Hasan' filmi ödüle aday gösterildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fransız SIGNIS-Cinema Derneğince verilen "Croire au Cinema" ödülüne aday gösterilen "Başka Bir Dünya", "Kadife Kraliçe", "Favori Savaşım", "12'nin Gecesi", "Plan 75", "Maixabel" ve "Bizimle Kal" arasında, Semih Kaplanoğlu'nun “Bağlılık Hasan” filmi de aday gösterildi. Croire au Cinema ödülü, sinematografik yaratıcılığı keşfetmek, desteklemek, filmlerin dünyaya açılmasını sağlamak ve hayatın manevi boyutlarına duyarlılık geliştirmek amacıyla veriliyor.

Halen HBO ve Fransa’da 4 ayrı dijital platformda gösterimde laon film, birçok ülkenin Film festivallerinde izleyiciyle buluştu.

'Bağlılık Hasan' filmi ödüle aday gösterildi

Sao Paulo Film Festivali'nde "En İyi Yabancı Film" ödülü, 34. Golden Rooster Ödüllerinde "En İyi Film" ve "En İyi Erkek Oyuncu" ödüllerini alan yapım, 9. Boğaziçi Film Festivali'nde "En İyi Film", "En İyi Senaryo" ve "En İyi Görüntü Yönetmeni", 58. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde ise "En İyi Görüntü Yönetmeni" ödüllerine layık görüldü.

Bakmadan Geçme