Baharın habercisi geldi!

Soğuk geçen kış mevsiminin ardından havalar ısınmaya başladı. Evlerinde sıcakta durmak istemeyen vatandaş kendisini dışarı atarken, park ve bahçelerdeki kötü görüntüler bu kadar olmaz dedirtti.

Baharın habercisi geldi!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Küresel ısınma nedeniyle mevsim geçişleri yaşanırken bu yıl havalar nisan ayının sonuna doğru ısınmaya başladı. Ramazan ayında iftarını açan vatandaş sevdikleriyle iftar sonrası hava almak için dışarı çıkarken park ve bahçeler doldu, taştı. Ancak parklarda akşam vakitlerinde çekirdek, kola va sigara atıklarının yerlere atılması ramazan ayının güzelliğine yakışmadı. Her yıl yaz mevsimlerinde görmeye alıştığımız  parklara atılan çöplerin ramazanda da dikkat edilmemesi yakışmadı. Vatandaş "Bari ramazan ayında böyle olmasın" diyerek tepki gösterdi.

NE ŞEKİLDE OLURSA OLSUN CEZA 1362 TL

Meram Yenice Parkı'nda çekilen bu fotoğrafta yere kola ve çekirdek kabuğu atıldığı ve öylece bırakılarak temizlemeden gidildiği görüldü.  Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca,  2022'de kesilecek para cezaları, belirlenen yeniden değerleme oranı olan yüzde 36,20 oranında artırıldı. Buna göre umuma açık yerlerde her ne şekilde olursa olsun çevreyi kirletenlerin cezası 1362 lira olarak belirlendi. Duyarlı vatandaşların bu konuda hassasiyet göstererek çevresini temiz tutacağı, buna karşı duranların ise görevlilere haber verilmesi bekleniyor. (UFUK KENDİRCİ-ÖZEL HABER)

Bakmadan Geçme