Bahçeli'den çağrı: Emeklilerin maaşı yeterli değil

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin meclisteki grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bahçeli, 'Emeklilerimize yüzde 25'lik maaş artışı makul ve yeterli bulunmamıştır' dedi.

Partisinin grup toplantısında partililerine seslenen Devlet Bahçeli, emekli maaşları ile ilgili konuştu. Bahçeli, “MHP olarak tekliflerinin 8077 liralık seyyanen artışın kök ücrete ve aynısı ile emekli maaşlarına yansıtılmalıdır” şeklinde konuştu. 

Bahçeli, konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı:  “1 Temmuz'da tüm kamu görevlilerimizin maaşlarında toplu sözleşmeden kaynaklanan oranda toplam yüzde 17.55'lik zam ve seyyanen net 8077 liralık artış yapılacaktır. Gönül isterdi ki daha fazla olsun ancak bütçe imkanları bellidir. Emeklilerimize yüzde 25'lik maaş artışı makul ve yeterli bulunmamıştır. MHP olarak teklifimiz 8077 liralık seyyanen artışın, kök ücrete ve aynısı ile emekli maaşlarına yansıtılmasıdır” 
 

Yorumlar 1
Ünal 11 Temmuz 2023 14:28

Allah razı olsun, sayın Bahçeli, nin açıklaması, doğru bir açıklamadır, hem memurla emekli, aynı ülkede yaşıyoruz, aynı zorlukları paylaşıyoruz, maaş zammı konusunda da eşit olmamızı gerekir, adaletli bir konuşma yapmış sayın bahçeliye teşekkür ederiz inşallah sayın cumhurbaşkanımızda sesimizi duyarda, bu maaş eşitsizliğine çare bulur tüm büyüklerime saygıyla

Bakmadan Geçme