Bakan Dönmez'den Isparta'daki elektrik kesintisiyle ilgili açıklama

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Isparta'daki elektrik kesintilerine ilişkin yaptığı açıklamada, vatandaşların mağdur edilmesine izin vermeyeceklerini, soruşturmaya göre şirkete gereken yaptırımların uygulanacağını söyledi.

Bakan Dönmez'den Isparta'daki elektrik kesintisiyle ilgili açıklama
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Isparta'nın bazı mahallerinde ve ilçelerinde dün akşam saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı, elektrik kesintilerine neden oldu.

Elektrik tellerinde biriken kar nedeniyle kopmalar meydana geldiğinden kent merkezindeki bazı mahallelerde kesinti yaşanıyor.

Kesintilere ilişkin açıklama yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, ''Vatandaşlarımızın mağdur edilmesine asla izin veremeyiz. Soruşturma sonuca göre şirkete gereken tüm yaptırımları uygulayacağız'' dedi.

400 PERSONELLE MÜDAHALE

Öte yandan zarar gören elektrik hatlarının onarım çalışmalarına 400 personelle müdahale edildiği bildirildi.

CK Enerji Akdeniz Elektrik'ten yapılan yazılı açıklamada, 2 Mart'ta başlayan yoğun kar yağışının kentte hayatı olumsuz etkilediği belirtildi.

Kar ve buz yükü nedeniyle enerji hatlarında arızalar meydana geldiği bildirilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımızın sahadaki yakın ilgisi ve takibi, TEDAŞ Genel Müdürlüğünün koordinasyonuyla Türkiye'nin farklı bölgelerinde görev yapan dağıtım şirketlerimizden gelen destek ekiplerle birlikte 400'ü aşkın saha personeli, 100'ü aşkın araç ve iş makinesiyle enerji hatlarında yaşanan sorunların çözülmesi için personel ve araç sayısını artırarak var gücümüzle çalışmaktayız. Bu sırada 45 jeneratörümüzle bölgemizdeki kritik noktalara da enerji sağlamaktayız."

Bakmadan Geçme