Bakan keşke KOP'u bitirse..!

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi sosyal medya hesabından Konya'da 19 yıl içinde 24 baraj, 31 gölet ve 70 sulama tesislerini bitirdiklerini açıkladığında ilk yorum Zafer Partisi Konya il teşkilatından geldi.

Bakan keşke KOP'u bitirse..!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

“Sevinsek mi şaşırsak mı bilemedik” denilen basın açıklamasında;

“Sayın bakan rakamlar üzerinde oynayınca Konya ovasının su ihtiyacının kalmadığını, artık Karapınar bölgesinde obrukların olmayacağı düşündük haklı olarak. Ama halk deyimi ile kazın ayağı hiç de öyle değil. Hadim bölgesinde yapılan göletlerden kiraz üreticisi sebeplenmiştir. Kiraz üretimi artmıştır. Köyünü terk eden köylü kısmen de olsa köyüne dönmüştür. Takdir ediyoruz. Ama o bölgenin yani dağ köylerinin ürünlerini merkeze ulaştırmak için yeterli yol ve ulaşım imkanları var mıdır? Üretici 25 liraya verdiği ürününü tüketicinin 60 liraya yediğini biliyor. Acaba sayın bakan bunu da biliyor mu?” denildi.

KOP projesinin küçük bir bölgeyi kapsamadığı ve hatta orta Anadolu”nun önemli bölümünün kurtuluşu olduğu belirtilen açıklamaya şöyle son verildi;

“Konya”da KOP vasıtası ile sulanılacak gerçek sahalar, tahıl üretimi yapılan Konya Ovasıdır. Örneğin Altınekin dört gözle su bekliyor.  Vahşi sulamalar ile yer altı sularını kaybeden, obruklarla yan yana yaşayan Karapınar ve coğrafyanın tek umududur KOP projesi.

İstanbul kanalı kime hizmet edecek artık herkes biliyor. Önem bakımından KOP, kanal İstanbul”a tur değil turlar bindirir. Ukrayna Rusya savaşı sonrası buğday ve tahıl tarımının önemi anlaşılmıştır diye ümit ediyoruz ve;

Sayın bakana, kanal yerine KOP”a bakmasını öneriyoruz” AYNUR ÜNÜN

 

Bakmadan Geçme