Bakan Nebati den et fiyatlarına ilginç yorum

Maliye Bakanı Nureddin Nebati, katıldığı televizyon programında et fiyatlarındaki artış ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Nebatinin et fiyatlarındaki artışa yaptığı yorum ise dikkat çekti. 'Toplumun damak zevki değişti' şeklinde konuştu.

Bakan Nebati den et fiyatlarına ilginç yorum
TAKİP ET Google News ile Takip Et

KONYA HABER: Haber Globel’ de televizyon programında et fiyatları hakkında konuşan Maliye Bakanı Nureddin Nebati, kırmızı et fiyatlarındaki artışı Türk milletinin damak zevkinin değişmesiyle alakalı olduğunu söyledi. 

Üretim planlamasının yapılması gerektiğini vurgulayan Maliye Bakanı Nureddin Nebati, “Üretim planlamasının yapılması lazım. Kırmızı et de aynı şeyler yaşandı. Yem fiyatlarının artmasında kaynaklı etle ilgili yaşanan bazı problemler yaşanmış oldu. Ama toplumda damak değişti. Şuanda koyun eti çok ucuz dana etine göre ama koyun eti de yemiyor.” şeklinde konuştu.

Koyun üretimine yönelik bir coğrafya da yaşadığımızı dile getiren Nebati, şu şekilde konuştu: “Halbuki Türkiye’de ki yapı koyun üretimine yönelik bir iç coğrafyada yaşıyoruz. Ama biz damağa dana etine çevirdik. Koyun etini çocuklarımız yemiyor kokusundan rahatsız oluyorlar belki de sizlerde yemiyorsunuz bilmiyorum ama buna yönelik de adımlar atılması lazım. Koyun etinin de teşvik edilmesi kullanılabilir bir damağa dönüşümünü gerçekleştirmemiz lazım.”  

KONYA HABER - HAKİMİYET
 

Bakmadan Geçme