Bakan Özer tarih verdi eğitime ne zaman başlanacak

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Kahramanmaraş'ta ki 7,7 Pazarcık 7,6 Elbistan depremlerin ardından eğitime verilen ara hakkında konuştu. Eğitim ne zaman başlayacak?

Bakan Özer tarih verdi eğitime ne zaman başlanacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, deprem bölgesinde bulunan 5 bin 836 öğrencinin başka illere nakil edildiğini vurgulayarak şunları söyledi: “Depremin yaşandığı 10 ilde 3 milyon 784 bin 411 öğrencimiz var. Bunlardan 5 bin 836 öğrencimiz nakilini başka illerdeki okullara aldırdı. 10 ilde kalan öğrencilerimizi ücretsiz olarak okula götüreceğiz. Sıcak yemeklerini vereceğiz ve tekrar taşımasını sağlayacağız.”

71 ilde 20 Şubatta eğitim başlayacak 
Özer: “Bölgede 20 bin 568 binamız var. 95 tanesi yıkıldı. Diğerlerinin hasar tespit çalışması cuma gününe kadar tamamlanmış olacak. Diğer illerden buralara gelecek öğretmenlerle ilgili de çalışmalar devam ediyor. 71 ilde 20 Şubat'ta eğitime başlıyoruz. Nasıl kovid sürecinde okul temelinde açma-kapama yaptıysak aynısını 10 ilimizde uygulayacağız. Çok daha güçlü şekilde önümüze bakacağız. Süreç başarılı şekilde yürütülüyor. Tekrar başımız sağ olsun, inşallah bu günleri de hızlı bir şekilde atlatacağız." şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme