• Haberler
  • Türkiye
  • Bakan Özhaseki duyurdu: 100 milyon metrekare millet bahçesi kazandırılacak

Bakan Özhaseki duyurdu: 100 milyon metrekare millet bahçesi kazandırılacak

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Türkiye genelinde hizmete sunulan millet bahçeleri hakkında yaptığı açıklamada, '81 ilimize 100 milyon metrekare millet bahçesi kazandırmak için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Vatandaşlarımıza şehrin merkezinde kazandırdığımız millet bahçelerimizle yeni sosyal yaşam alanları hediye ediyoruz. Bununla beraber millet bahçelerimiz deprem gibi doğal afetler sırasında şehrin en güvenli alanlarından birisi olarak toplanma alanı görevi görüyor.' dedi.

Bakan Özhaseki duyurdu: 100 milyon metrekare millet bahçesi kazandırılacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “81 ilde 81 milyon metrekare millet bahçesi” hedefiyle hayata geçirilen ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koordinasyonunda “Cumhuriyet tarihinin en büyük yeşil alan adımı” olarak tanımlanan millet bahçelerinde 2018’den bu yana 17 milyon 45 bin 538 metrekare alanı kapsayan 151 adet millet bahçesi hizmete sunuldu. Şu anda; 27 milyon 513 bin 219 metrekare alanda 138 millet bahçesinde ise çalışmalar devam ediyor.
"500 ADET MİLLET BAHÇESİ YAPILACAK”
Bakanlık, 2023 yılı sonuna kadar 81 ilde 81 milyon metrekare Millet Bahçesi yapılması ve kişi başına düşen yeşil alan miktarının arttırılmasını hedeflerken bu hedef Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla 2028’e kadar 100 milyon metrekare büyüklüğe sahip 500 adet millet bahçesi olarak yeniden güncellendi.
 

Bakmadan Geçme