• Haberler
  • Ekonomi
  • Bakan Şimşek Financial Times'a konuştu: Doğru yoldayız!

Bakan Şimşek Financial Times'a konuştu: Doğru yoldayız!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek 'ekonomiyi yeniden dengelemeyi ve iç talebi yumuşatmayı' hedeflediklerini belirtti. Simşek, politika değişimi süreci için sabırlı olunması mesajını verirken Doğru yoldayız dedi. Bakan Şimşek, 'Güvenin geri döndüğüne dair güçlü kanıtlar var. Ancak sabırlı olmalıyız, halen zorlu bir süreçteyiz.' şeklinde konuştu.

Bakan Şimşek Financial Times'a konuştu: Doğru yoldayız!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Uluslararası olarak ilk röportajını Financial Times'a veren Bakan Şimşek,  "Ekonomiyi yeniden dengelemek ve iç talebi yumuşatmaya" çalıştığını söyledi.

"SABIRLI OLMALIYIZ"

Bakan Şimşek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni Ekonomi politikalarına destek belirterek, "Doğru yoldayız. Güvenin geri döndüğüne dair güçlü kanıtlar var. Ancak sabırlı olmalıyız, halen zorlu bir süreçteyiz" ifadelerini kullandı.

GÜVEN MESAJI
Şimşek, “Enflasyon beklentilerini sıfırlamak için güvene ihtiyacınız var” dedi. Şirketlerin ve bankaların dış kaynak erişimlerine de değinen Şimşek “Biz ilerleme kaydettikçe şirketlerin ve bankaların uluslararası sermaye piyasalarına erişimleri iyileşecek, bu kritik bir konu. Bu noktadan sonra işimiz daha çok kolaylaşacak” değerlendirmesini yaptı.
 

Bakmadan Geçme