• Haberler
  • Asayiş
  • Bakan Yerlikaya acı haberi verdi: Bayram'da yine facia yaşandı: 10 ölü, binden fazla yaralı var!

Bakan Yerlikaya acı haberi verdi: Bayram'da yine facia yaşandı: 10 ölü, binden fazla yaralı var!

Bakan Yerlikaya'dan Arefe günü trafik kazalarıyla ilgili açıklama geldi. Yerlikaya'nın aktardığı bilgilere göre, 10 kişi hayatını kaybetti, 1.319 yaralandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kurban Bayramı tatilinin başladığı Arefe gününde yaşanan trafik kazalarına ilişkin çarpıcı verileri sosyal medya hesabı üzerinden kamuoyuyla paylaştı. Bakan Yerlikaya’nın verdiği bilgilere göre, 863 trafik kazası meydana gelirken, bu kazalarda 10 vatandaş olay yerinde hayatını kaybetti, 1.319 kişi ise yaralandı.

“ONLARIN DA DAHA DİKKATLİ DAVRANACAĞINA YÜREKTEN İNANIYORUM”


Hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar dileyen Yerlikaya, Kurban Bayramı boyunca Emniyet ve Jandarma Trafik ekiplerinin vatandaşların güvenliği için gerekli tüm tedbirleri aldığını ve denetimlerini büyük bir titizlikle sürdürdüğünü vurguladı.


Ulaştırma Bakanlığı verilerine de yer veren Yerlikaya, Arefe günü boyunca 2 milyon 591 bin 34 aracın otoyolları kullandığını belirtti. Bu araçlardan 23 bin 275’ine hız ihlali ve radar işlemi uygulandığını ifade eden Yerlikaya, hız sınırlarına uyan sürücü oranının %99,1 olduğunu açıkladı. Aşırı hız yapan %0,9’luk kesime de seslenen Bakan, “Onların da daha dikkatli davranacağına, hem kendi canlarını hem de başkalarının hayatını tehlikeye atmayacaklarına yürekten inanıyorum,” dedi.


Denetimlerin amacının ceza kesmek değil, trafik kazalarını önlemek ve can kayıplarını sıfıra indirmek olduğunun altını çizen Yerlikaya, “Trafik kurallarına uyalım, bayram sevincimize hüzün karışmasın. Yollar bizleri sevdiklerimize kavuşturmak için var, ayırmak için değil,” ifadelerini kullandı.

NOT: GÖRSEL TEMSİLİDİR 

 

Hakimiyet Gazetesi - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!
Özel Haber

Bakmadan Geçme