• Haberler
  • Güncel
  • Bakanlık Samast'ın Serbest Bırakılmasına Açıklama Getirdi, Gazeteciler Tepkilerini Gösterdi

Bakanlık Samast'ın Serbest Bırakılmasına Açıklama Getirdi, Gazeteciler Tepkilerini Gösterdi

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in katili Ogün Samast'ın serbest bırakılmasıyla ilgili Adalet Bakanlığı, 'Ogün Samast'ın 7456 sayılı kanundan istifade etmesi söz konusu değil. 5275 sayılı kanun hükümlerine göre cezası infaz edildi' açıklaması yaptı. Gazeteciler ise Samast'ın serbest bırakılmasına sosyal medya üzerinden tepki gösterdiler.

Bakanlık Samast'ın Serbest Bırakılmasına Açıklama Getirdi, Gazeteciler Tepkilerini Gösterdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in katili Ogün Samast’ın serbest bırakılmasıyla ilgili Adalet Bakanlığı, "Ogün Samast'ın 7456 sayılı kanundan istifade etmesi söz konusu değil. 5275 sayılı kanun hükümlerine göre cezası infaz edildi" açıklaması yaptı.

GAZETECİLERDEN TAHLİYELERE TEPKİ

Medyascope Yayın Yönetmeni Ruşen Çakır, Ogün Samast’ın serbest bırakılmasını “utanç verici” notuyla paylaşırken, gazeteci Timur Soykan, “Hrant Dink’i katleden karanlık aydınlatılmadı ve katil Ogün Samast serbest bırakıldı. Adaletsizlik yoksunluğu kahreden bir duygu. Buna neden olanlar da kahrolsun” ifadelerini kullandı.

Gazeteci İsmail Saymaz ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Can Atalay ve Gezi Parkı tutukluları ile gazeteci Barış Pehlivan içeride, gazeteci Hrant Dink’in katili Ogün Samast dışarıda…” cümlelerine yer verdi.

TİP’İN TAHLİYE KARARINA TEPKİSİ: HALKIN VEKİLİ HAPİSTE KATİL SOKAKTA

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Merkezi’nin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ise ilgi çekti. Yapılan paylaşımda şöyle denildi: “Anayasa Mahkemesi’nin tahliye kararına rağmen cezaevinde tutsak bulundurulan Hatay Milletvekilimiz Can Atalay ve onlarca siyasi tutuklu Saray’ın talimatıyla özgürlüklerinden mahrum edilirken, Hrant Dink’in katili Ogün Samast bugün tahliye edildi. Milletvekilleri, siyasetçiler, gazeteciler, akademisyenler hapiste tutulurken bir katil daha sokağa salındı. Yargıyı mafya çetelerinin arka bahçesine çeviren Saray Rejimi’ni yıkacağız, adaleti kazanacağız!”

HRANT DİNK CİNAYETİNDE NELER OLMUŞTU?

Hrant Dink, Türk gazeteci ve Agos gazetesinin kurucusuydu. 19 Ocak 2007'de İstanbul'da öldürüldü. Dink'in ölümü Türkiye'de büyük bir infiale yol açtı. O dönemde birçok kişi, bu suikastların özgürlüklere ve azınlıkların haklarına yönelik bir saldırı olduğunu düşündü.

Olayın ardından birkaç kişi gözaltına alındı ​​ve yargılandı. Ogün Samast, Hrant Dink'in katil zanlısı olarak yakalandı ve mahkemede suçlu bulundu. Ancak olayın arkasında daha derin bir plan olduğunu düşünen bazı kişiler ve kuruluşlar bulunuyor. Hrant Dink'in ölümü, Türkiye'deki siyasi ve toplumsal sorunlar üzerinde uzun vadeli etkiler yarattı.

Bakmadan Geçme