• Haberler
  • Ekonomi
  • Bakanlıktan yeni yardım: Başvuran aileler 15 bin lira alacak!

Bakanlıktan yeni yardım: Başvuran aileler 15 bin lira alacak!

Milyonlarca vatandaş devletten aldığı desteklerle hayatına devam ederken, Aile Bakanlığı'ndan yeni bir ödeme geldi.

Bakanlıktan yeni yardım: Başvuran aileler 15 bin lira alacak!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bilindiği üzere ülkemizde devam eden ekonomik sorunlar nedeniyle pek çok vatandaş devletten aldığı desteklerle hayatına devam ediyor.

Bu konuda ise elini cebine atan devlet, pek çok vatandaşa farklı noktalarda sosyal yardımlarda bulunuyor.

Yapılan son açıklamaya göre, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı başvuran ailelere toplam 15.000 TL, aylık 1.250 TL olmak üzere destek ödemesinde bulunacak, işte parayı almak için yapmanız gerekenler.

Bu paket kapsamında, dar gelirli ailelere 12 ay boyunca her ay 1.250 TL'ye kadar destek verilecek. Bu destekten yararlanmak isteyen vatandaşların, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın resmi internet sitesinden başvuru yapmaları gerektiği gibi başvuruların e-Devlet üzerinden de yapılabileceği ifade edildi.

BURALARDAN ALINABİLECEK 
Başvuruların değerlendirilmesinin ardından, uygun görülen ailelere ödeme yapılacak. Aile Destek Paketi'nden yararlanan vatandaşlar, ödemelerini PTT şubelerinden veya PTT kartlarıyla ATM'lerden çekebilecekler. Ödemelerin ne zaman yapılacağına ilişkin bilgi ise e-Devlet üzerinden takip edilebilecek.

Bu yılın başından itibaren yürürlüğe giren güncellemeler, ihtiyaç sahiplerinin hesaplarına düzenli olarak yatırılıyor. Özellikle zor durumda olan vatandaşlar için önem taşıyan bu yardımlar, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapıldığı belirtilerek söz konusu program ile beraber 1250 liraya kadar ödeme yapıldığı ifade edildi.

Aile Destek Programı ödemeleri hane başına düşen aylık gelir aralığına göre ödeme tutarlarının değiştiği belirtilerek 450 TL ve altı olanlar: 1.250 TL 450 TL üzeri - 911,15 TL ve altı olanlar: 1.100 TL 911,15 TL üzeri - 1372,30 TL ve altı olanlar: 950 TL 1372,30 TL üzeri - 1833,45 TL'den az olanlar: 850 TL alacağı ifade edildi.

Bakmadan Geçme