Balıkçılara ödeme yapılacak

Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü balıkçılara destelkeme ödemesi yapacağını açıkladı. Ödeme kıyı şeridinde yer alan ve geçimini balıkçılıkla sağlayan kişileri kapsıyor.

"Küçük Ölçekli Balıkçılığın Desteklenmesine" ilişkin uygulama tebliği kapsamında  balıkçılara gemilerinin boy uzunluğuna göre destekleme ödemesi yapılacak. Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, ödemenin kıyı şeridinde yer alan ve geçimini balıkçılıkla sağlayan kişileri kapsadığını açıkladı.

Aynı zamanda İbrahim Sağlam, ödeme için gerekli kriterleri de belirtti, “Kadın gemicilere destekleme tutarının yüzde 25 daha fazlası ödenecek” dedi. 

İşte belirlenen kriterler ve ödemeler:

Boy uzunluğu 4,99 metreye kadar olan gemilere 3 bin 500 TL

5-7,99 metre arası gemilere 4 bin 250 TL

8-9,99 metre arası gemilere 5 bin 250 TL

10-11,99 metre arası deniz balıkçı gemileri ile 10 metre ve daha büyük boylardaki tüm iç su balıkçı gemilerine 6 bin TL destekleme ödemesi yapılacaktır.

Kadınlara gelince, "balıkçı gemisinin sahibi veya ortağı olan kadınlar ise desteklemeye başvurduğu tarihte sahiplik veya ortaklığın devam ediyor olması ve şahsı veya ortakları adına desteklemeye bizzat başvuru yapmaları halinde, gemi başına ödenecek birim destekleme tutarının yüzde 25 daha fazlası ödenecektir” diye Müdür Sağlam açıklama yaptı.

Son olarak İbrahim Sağlam başvurularla ilgili çağırıda bulundu:

"Desteklenmeden yararlanmak isteyenlerin belirtilen tarihe kadar il/ ilçe tarım ve orman müdürlüklerimize müracaat etmeleri gerekmektedir. Destekleme başvurusu için geminin, başvuru tarihinde geçerli ‘Balıkçı Gemileri İçin Su Ürünleri Ruhsat Tezkeresine’ sahip olmalı. Ruhsat geçerlilik süreleri dolmuş ama ruhsat yenilemek için yasal bir engel bulunmayan gemi ruhsatına sahip şahıslar, destekleme dönemi içerisinde (başvuru son gününden önce) ruhsatlarını yenileyerek, destekleme müracaatlarını yapabileceklerdir. Belirtilen tarihten sonraki değişiklikler destekleme başvuru hakkı doğurmayacak ve şahsen yapılacak müracaat sırasında ’Küçük Ölçekli Balıkçılığının Desteklenmesi Tebliğinden Yararlanacaklar İçin Dilekçe’ ve ’Anket Formu’ şart olup, bu formu doldurmayan veya eksik dolduran balıkçılarımızın destekleme ödemesinden faydalanamayacaktır. Balıkçılarımıza şimdiden hayırlı uğurlu olsun diyor, başvurularını son güne bırakmamaları çağrısında bulunuyorum.”

Başvurular 16 Şubat mesai saati bitimine kadar kadar devam edecek.

Bakmadan Geçme