• Haberler
  • Ekonomi
  • Banka faizleri artacak mı? Kredi faizleri ne kadar oldu?

Banka faizleri artacak mı? Kredi faizleri ne kadar oldu?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın politika faizi düzenlemesi ardından bankalar hem mevduat hem de kredi faizlerinde değişikliğe gitti. İhtiyaç, taşıt ve konut kredilerinde faizler değişti. Peki, Kredi faizleri artacak mı? Kredi faizleri neden yükseldi? Kredi faizleri ne olacak, ne kadar? Kredi faizleri ne zaman düşer? Kredi faizleri düştü mü, neden arttı?            

Banka faizleri artacak mı? Kredi faizleri ne kadar oldu?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 Merkez Bankası'nın 475 baz puanlık faiz düzenlemesiyle birlikte bankalar da adımlar attı ve tüketici, araç ve konut kredilerinde faiz oranlarında değişiklik yaptı. Kredi faizleri artacak mı? Kredi faizlerinin yükselmesinin nedeni ne? Kredi faizleri ne olacak, ne kadar olacak? Kredi faizleri ne zaman düşer? Kredi faizleri düştü mü, neden arttı?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) Perşembe günü yapacağı Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısı büyük bir öneme sahip. Bu toplantı, son yılların en kritik kararlarından biri olarak değerlendirilmekte. Piyasa, politika faizindeki yüzde 8,5 seviyesinden 26 ay sonra bir artış beklemekte ve bu oranın yüzde 20-25 seviyelerine yükseltilmesini öngörüyor. Bu artış, kredi kartı faizleri, kredili mevduat hesapları faizleri ve ihtiyaç ve ticari kredilerin faiz limitleri gibi birçok alanda etkili olacak. Aynı zamanda TCMB'nin fonlama faizini de etkileyecek.

KREDİ FAİZLERİ NE OLACAK, NE KADAR?

Kredi kartı ve kredili mevduat hesaplarının (KMH) faiz oranları şu anda yüzde 1,36 seviyesinde bulunurken, gecikme faiz oranı ise yüzde 1,66 idi. Ancak, Merkez Bankası'nın Para Politikası Kurulu toplantısında beklenildiği gibi politika faizi yüzde 15 seviyesine yüksettiği için, kredi kartı ve KMH faiz oranları artacak. Bu faiz oranları, KMH için yüzde 2,13 olurken gecikme faizi için yüzde 2,40 olacak. Faiz artış kararından bir ay sonra yürürlüğe gireceği için olası bir faiz artışından sonra Ağustos ayının başından itibaren geçerli olacak.
 

Bakmadan Geçme