Banka Kredisinde 'BES' Dönemi Başlıyor! BES Kredisi Nedir, Nasıl Alınır?

Bankaların artan faizlerinden gözü korkanlar için yeni bir dönem başlıyor. BES birikimlerini ihtiyaç halinde kredi çeker gibi kullanmak artık mümkün olacak.

Banka Kredisinde 'BES' Dönemi Başlıyor! BES Kredisi Nedir, Nasıl Alınır?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

1 Ocak 2024 tarihi itibarıyla BES katılım hesabı açanlar sözleşmelerini bankada teminat olarak gösterebilecek. Bu sayede uygun faiz şarkı ile kredi kullanabilecek.

BES Kredisi Nedir?

Bireysel emeklilik sözleşmesi bulunanlar yeni yıl ile birlikte düzenli ödeme tablosunu bankaya teminat olarak sunabilecek. Bu sayede krediye erişim daha kolay hale gelecek. Devletin katkı payı hariç birikimlerin bir kısmı veya tamamı yeni uygulama kapsamında bankaya devredilebilecek.

Bankaya devredilen kısım yeterli olduğunda EGM tarafından yapılan inceleme ile kredi kullanımı sunulacak. Tek bir banka üzerinden kredi kullanmak isteyenler BES sözleşmesini teminat olarak gösterebilir hale gelecek.

Bireysel Emeklilik Sistemi Nasıl İşler?

Bireysel emeklilik sistemi adı verilen BES özel bankalar üzerinden açılabiliyor. Pek çok banka ilk açılışa özel faiz desteği ile birikim hesabını daha avantajlı hale getiriyor. Emeklilik dönemini daha rahat geçirmek isteyenler için sunulan bireysel emeklilik sistemi emeklilik gelirine ek gelir olarak kullanılabiliyor.

 

Bakmadan Geçme