Bankanın Yaptığına Bak..

Banka Hatası Müşterilerin Borcunu İki Katına Çıkardı

Bankanın Yaptığına Bak..
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bir özel bankada gece yarısı sisteminde gerçekleşen hata sonrası işlem hataları oldu, müşterilerin borcu iki katına çıktı. Banka müşterileri müşteri hizmetlerinin sistemini kilitledi, banka sosyal medyada trend oldu.

Banka müşterilerini şoke etti. Hafta sonu bir özel bankanın sistemindeki hata sonrasında gerçekleşmeyen alışveriş tutarları yansıtıldı, taksitler iki kere gösterildi ve borcu olmayan kartlar dahi eksi bakiyeye indirildi. Sabah uyandığında mobil bankacılıktaki işlemler sonrasında mağdur olan vatandaş, müşteri hizmetlerini aradı. Ancak önce müşteri hizmetleri önce cevap vermedi daha sonra yaşanan yoğunluk sonrasında bankanın telefon sistemi kilitlendi. Vatandaş yaşadığı olay sonrasında sosyal medya üzerinden bankayı en çok konuşulanlardan birinci sıraya yükseltti çok sayıda müşteri kartını iptal etmek istiyor.

BU İLK MAĞDURİYET DEĞİL

Türkiye'nin önemli bankalarından olan marka geçtiğimiz aylarda sistemindeki hata sonrasında kartları işleme kapandı. Kredi kartıyla alışverişte mağdur olan vatandaş mobilde de sisteme girememişti. Banka yaşattığı mağduriyetle ilgili özür dilerken, ödeme planında esnetme gerçekleştirmişti. Ancak hafta sonu gerçekleşen hata Türkiye'de ilk defa yapıldı. Banka müşterileri sosyal medyada yaşadıklarıyla ilgili şu ifadeleri kullanıldı, "Eksiye düşürmüşsün. Kaç kere geçeceksin taksitleri. Limit kullanamıyorum.

Sorun çözülmezse borcu ödemem. Eksiye düşürdün diye bi de faiz istersin", "Bu ne demek oluyor, neden harcamalarım iki katı oldu, niye ben ekstra size borçlu oldum?, "Kartımı iptal edin!" Konuyla ilgili bankadan açıklama geldi, “Değerli müşterilerimiz, kredi kartı işlemlerinin ekstreye mükerrer yansımasına sebep olan teknik aksaklığın en kısa sürede giderilmesi için çalışıyoruz.” UFUK KENDİRCİ ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme