Başkan Altay: '23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlu Olsun'

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 104. yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle bir mesaj yayımladı. Başkan Altay, mesajında, 'Yarınlarımızın umudu olan evlatlarımızın ve dünya üzerindeki tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en kalbi duygularımla tebrik ediyorum' ifadelerine yer verdi.

Başkan Altay: '23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlu Olsun'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 104. yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle bir mesaj yayımladı. Başkan Altay, mesajında, "Yarınlarımızın umudu olan evlatlarımızın ve dünya üzerindeki tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en kalbi duygularımla tebrik ediyorum" ifadelerine yer verdi.

Altay mesajında, 23 Nisan'ın Türkiye'nin istiklale uzanan en önemli adımlarından biri olduğunu vurgulayarak, bu günün milletin iradesinin en güçlü şekilde ifade edildiği ve ulusal egemenliğin tesis edildiği önemli bir gün olduğunu belirtti. Aynı zamanda bu günün, bağımsızlığın fitilinin ateşlendiği ve istiklal meşalesinin yeniden yandığı bir tarih olduğuna dikkat çekti.

Başkan Altay, Cumhuriyet'in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün 23 Nisan'ı dünya çocuklarına armağan ederek, çocukların yarınların inşasında ne kadar önemli olduklarını tüm dünyaya ilan ettiğini hatırlattı. Altay, çocuklara verilen bu değerin sadece bir bayramla sınırlı kalmadığını, aynı zamanda Cumhuriyet'in temel taşlarından biri haline geldiğini ifade etti.

Altay, Konya Büyükşehir Belediyesi olarak çocukların her alanda en iyi şekilde gelişimini desteklemek amacıyla pek çok projeyi hayata geçirdiklerini belirtti. Eğitimden sağlığa, spordan sanata kadar geniş bir yelpazede sundukları hizmetler ve olanaklarla çocukları vatana, millete faydalı kişiler olarak yetiştirmek için büyük gayret gösterdiklerini dile getirdi.

Son olarak Başkan Altay, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 104. yıl dönümünü kutlayarak, başta Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin ilk Başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını rahmetle ve şükranla yâd ettiğini belirtti.

Altay'ın mesajıyla birlikte, Türkiye'nin ve dünyanın dört bir yanındaki çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun.

Bakmadan Geçme