• Haberler
  • Konya
  • Başkan Altay, 31 İlçedeki 220 Bin Çocuğu 'Şivlilik' Hediyeleriyle Sevindirecek

Başkan Altay, 31 İlçedeki 220 Bin Çocuğu 'Şivlilik' Hediyeleriyle Sevindirecek

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, geleneksel 'Şivlilik' etkinliği kapsamında, 31 ilçedeki toplam 220 bin çocuğa özel hediyeler dağıtılacağını açıkladı. Başkan Altay, bu etkinlikle Konya'nın kültürel mirasını canlı tutmayı ve çocuklara unutulmaz anılar yaşatmayı amaçladıklarını belirtti.

Başkan Altay, 31 İlçedeki 220 Bin Çocuğu 'Şivlilik' Hediyeleriyle Sevindirecek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, her yıl düzenlenen "Şivlilik" etkinliğinin bu yıl da gerçekleşeceğini ve 31 ilçede bulunan anaokulu, ilkokul ve 4-6 yaş Kur’an kursu öğrencilerine özel hediyelerin dağıtılacağını duyurdu.

Üç ayların başlangıcı ve Regaip Kandili sabahında gerçekleşen Şivlilik adlı geleneksel etkinlik, çocukların sokaklarda dolaşarak hazırlanan paketleri, gofretleri ve çikolataları topladığı bir bayram havasında geçiyor.

Başkan Altay, bu etkinliğin yanı sıra Selçuklu Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek 4 günlük Şivlilik etkinliğine de vurgu yaptı. Etkinlikte çocukların keyifli vakit geçirebilecekleri, eğlenceli alanlar oluşturulacağını ve ayrıca çocuk gelişimi ve eğitim konularında konferanslar düzenleneceğini belirtti.

Başkan Altay, "Şivlilik" geleneğini sürdürerek, Konya'nın tarihine, kültürüne ve birlikteliğine katkı sağlamayı amaçladıklarını vurgulayarak, "Onların yüzünde tebessüm olmak bizim en büyük mutluluğumuz." dedi. Bu etkinlikle çocuklara unutulmaz anılar biriktirmelerine vesile olacaklarını ifade etti.

Yorumlar 1
adalet 10 Ocak 2024 10:17

sadece israf ne gerek ver ne gerek var lütfen Allah aşkına artık bu gibi durumlara dur demesi gerekli zaten esnaf komşu şivlilik alıyor herkes ikram ediyor ne gerek var yeter artık lütfen Allah için bu ne ya böyle başka söze gerek kalmadı

Bakmadan Geçme