• Haberler
  • Konya
  • Başkan Altay, Altınekin İtfaiye Merkezi'nin Açılışını Yaptı

Başkan Altay, Altınekin İtfaiye Merkezi'nin Açılışını Yaptı

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Altınekin İlçesi'nde gerçekleştirdiği ziyarette, Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan İtfaiye Merkezi'nin açılışını gerçekleştirdi. Altay, Konya İtfaiyesi'nin Türkiye'nin önde gelen itfaiye teşkilatlarından biri olduğunu vurgulayarak, 'Teşkilatımızı ekipman ve araç konusunda yeniliyoruz. Bir taraftan da böyle güzel itfaiye binalarını hazırlıyoruz. Bu bina hem nöbet tutan arkadaşlarımız için 365 gün 24 saat hızlı bir şekilde olaylara müdahale imkanı sunacak' dedi.

Başkan Altay, Altınekin İtfaiye Merkezi'nin Açılışını Yaptı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Altınekin İlçesi'nde gerçekleştirdiği ziyarette, Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan İtfaiye Merkezi'nin açılışını gerçekleştirdi.
Açılış törenine katılan Altınekin Belediye Başkanı Muharrem Dere, "Bu bina gerçekten Altınekin’e çok yakıştı. Önemli bir ihtiyaç durumundaydı. Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullanırken, Altınekin Kaymakamı Yasin Mert ise "Altınekin’e kazandırılan itfaiye merkezi çok önemli bir hizmet. Başta Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
Başkan Altay, Konya İtfaiyesi'nin köklü geçmişine vurgu yaparak, "Konya İtfaiyesi TİKA ile birlikte dünyadaki birçok itfaiye teşkilatına eğitimler veren bir teşkilat. Köklü bir geçmişi var. 6 Şubat 2023’te ülkemizin 11 şehrinde yaşanan felakette Konya İtfaiyesi, saat 14.30 itibariyle Hatay’a ulaşan ilk itfaiye ekibi olmuş ve 168 vatandaşı enkazdan kurtarmıştık" açıklamalarında bulundu.
Altınekin İtfaiye Merkezi'nin yanı sıra ilçeye çeşitli hizmetler kazandırdıklarını ifade eden Başkan Altay, "Bu bina hem nöbet tutan arkadaşlarımız için ihtiyaçlarını giderebilecekleri bir alan hem de araçlarımıza 365 gün 24 saat hızlı bir şekilde olaylara müdahale imkanı sunacak. Ayrıca bu bölge Altınekin’in yeni cazibe merkezi oldu" dedi ve ilçenin yeni projeleri hakkında bilgi verdi.
Programda konuşan Cumhur İttifakı Altınekin Belediye Başkan Adayı Agah Yılmaz, Başkan Altay'a desteklerinden dolayı teşekkür ederek, birlikte nice hizmetlere imza atacaklarına inandıklarını belirtti.
Açılış programı sonrasında Başkan Altay, Altınekin AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezi'nin açılışını gerçekleştirdi ve ilçe esnafını ziyaret ederek görüş ve önerilerini dinledi.

Bakmadan Geçme