• Haberler
  • Başkan Altay, Asrın Felaketinin Birinci Yılında Deprem Şehitlerini Andı

Başkan Altay, Asrın Felaketinin Birinci Yılında Deprem Şehitlerini Andı

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 6 Şubat'ta meydana gelen asrın felaketi olarak nitelendirilen depremlerin birinci yılında bir mesaj yayımlayarak, hayatını kaybeden vatandaşları rahmetle andı.

Başkan Altay, Asrın Felaketinin Birinci Yılında Deprem Şehitlerini Andı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 6 Şubat'ta meydana gelen asrın felaketi olarak nitelendirilen depremlerin birinci yılında bir mesaj yayımlayarak, hayatını kaybeden vatandaşları rahmetle andı. Başkan Altay, Türkiye'nin tarihinin en acı afetlerinden biri olan depremlerde devlet-millet birlikteliğinin önemini vurgulayarak, depremden etkilenen Hatay'a desteklerini ve seferberlik ilan ettiklerini belirtti.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, mesajında şu ifadelere yer verdi: "Depremler neticesinde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı bir kez daha rahmetle anıyorum. Allah ülkemizi bir daha böyle ağır imtihanlarla sınamasın."

Altay, depremin ardından Hatay'ın yeniden ayağa kaldırılması için büyük bir seferberlik ilan ettiklerini ve tüm güçleriyle Hataylı kardeşlerinin yanında olduklarını belirtti. Altay, devletin de 300 bin konut yapma çabası içinde olduğunu ifade ederek, tüm belediye başkanlarının öncelikli gündeminin şehirleri dirençli hale getirmek olduğunu söyledi.

Başkan Altay, ayrıca depremden etkilenen Hatay'da yapılan çalışmalar hakkında da bilgi verdi. Arama-kurtarmadan mobil yemek tırlarına, su temininden sağlık hizmetlerine kadar birçok alanda yardım faaliyetlerine katıldıklarını vurgulayarak, Hatay'ın altyapısının yeniden inşa edildiğini ve birçok vatandaşa geçici barınma imkanı sağlandığını belirtti.

Mesajında depreme karşı önlemlerin artırılması gerektiğini vurgulayan Başkan Altay, tüm Türkiye'nin deprem konusunda duyarlılık göstermesinin önemine dikkat çekti. Mesajını, "6 Şubat tarihli depremler neticesinde hayatını kaybeden kardeşlerimizi bir kez daha rahmetle anmak istiyorum. Mekânları cennet, makamları ali olsun. Tekrar aziz milletimize geçmiş olsun." şeklinde tamamladı.

Bakmadan Geçme