Başkan Altay: 'Bugüne kadar 17 milyon fidan ve fide desteğinde bulunduk'

Konya Büyükşehir Belediyesi, tarımsal destekleme programı kapsamında çiftçilere çeşitli meyve fidanları dağıtarak tarım sektörünü desteklemeye devam ediyor. Başkan Uğur İbrahim Altay, yapılan desteklemeler hakkında açıklamalarda bulunarak, Konya'nın sadece kendi ihtiyaçları için değil, tüm Türkiye için üreten bir şehir olduğunu vurguladı.

Başkan Altay: 'Bugüne kadar 17 milyon fidan ve fide desteğinde bulunduk'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konya Büyükşehir Belediyesi, kırsal bölgelerde tarımsal üretimi artırmak ve çiftçilere destek olmak amacıyla fidan ve fide desteği programını başarıyla sürdürüyor. Başvuruları alınan çiftçilere yönelik asma, elma, yarı bodur kiraz, böğürtlen, ahududu, ceviz, badem, aronya, kayısı fidanları dağıtımı gerçekleştiren Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, yapılan desteklemelerle ilgili önemli bilgiler verdi.

Başkan Altay, "Bugüne kadar 17 milyon fidan ve fide desteğinde bulunduk. Konya, sadece kendisi için değil tüm Türkiye için üreten bir şehir. Konya olarak üretmeye devam edeceğiz. Büyükşehir Belediyesi olarak da üreten tüm vatandaşlarımıza destek olacağız. Bol ve bereketli bir yıl olmasını temenni ediyorum" şeklinde konuştu.

Konya, Türkiye İçin Üreten Bir Şehir

Başkan Altay, Konya Büyükşehir Belediyesi'nin kırsalda yaşayan vatandaşların gelirlerini artırmayı hedeflediğini belirterek, tarımsal desteklerin en önemli öncelikleri olduğunu ifade etti. Bu kapsamda bugüne kadar 17 milyon fidan ve fide desteği sağlandığını dile getiren Altay, çiftçilere yönelik yapılan çalışmaların devam edeceğini söyledi.

Başkan Altay, "28 ilçemizde geçen hafta itibariyle başladık. Merkezdeki çiftçilerimizin talepleri doğrultusunda elma, badem, kayısı, asma başta olmak üzere sertifikalı ve yüzde yüz garantili fidanları dağıtacağız. Amacımız üretimi artırmak, çiftçilerimizin alternatif ürünlerden gelirlerini artırmak. Konya, sadece kendisi için değil tüm Türkiye için üreten bir şehir. Konya olarak üretmeye devam edeceğiz. Büyükşehir Belediyesi olarak da üreten tüm vatandaşlarımıza destek olacağız. Bol ve bereketli bir yıl olmasını temenni ediyorum. İnşallah bu fidanlar, hem çiftçimize kazanç olacak hem ülkemize üretim olacak. Hayırlı uğurlu olsun" ifadelerini kullandı.

Çiftçilerden Teşekkür ve Memnuniyet

Fidan desteğinden faydalanan çiftçiler, Başkan Altay'ın çiftçinin yanında olduğunu ve desteklerden memnun olduklarını belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti. Konya Büyükşehir Belediyesi, tarımsal desteklemeler kapsamında 2019-2024 yılları arasında çiftçilere 54 milyon 538 bin lira maliyetle 17 milyon adet fidan ve fide desteği sağlayarak çiftçilere tam destek sağlamış oldu.

Bakmadan Geçme