• Haberler
  • Konya
  • Başkan Altay, Çin'de Dünya Belediyelerine Hitap Etti

Başkan Altay, Çin'de Dünya Belediyelerine Hitap Etti

Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı Başkanı ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Çin'in Guangzhou şehrinde düzenlenen Belediye Başkanları Küresel Forumu ve 6. Uluslararası Guangzhou Kentsel İnovasyon Ödül Töreni'ne katılarak dünya belediyelerine hitap etti.

Başkan Altay, Çin'de Dünya Belediyelerine Hitap Etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Guangzhou Şehir Ödülleri Töreni'nde konuşan UCLG ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, küresel sorunlara yerel çözümler vurgusu yaptı.

Başkan Altay, forumda yaptığı konuşmada, küresel sorunların çözümlerinin yerel bilgi birikimine dayanması gerektiğini vurgulayarak, "Dijital teknolojilerin kamusal envanterin bir parçası olarak görülmesi gerekiyor. İhtiyacımız olan akıllı şehirler, güçlendirilmiş vatandaş katılımı ile mümkün olacaktır" dedi. Şehirlerarası iş birliğinin önemine dikkat çeken Altay, toplumların ihtiyaç ve isteklerine yönelik çözümlerin yerel yönetimlerin bilgi birikimiyle bulunması gerektiğini belirtti.

GUANGZHOU ŞEHİR ÖDÜLLERİ TÖRENİ VE İNOVASYON

Guangzhou Şehir Ödülleri Töreni'nde konuşan Başkan Altay, ödül alan belediyeleri tebrik ederek, "Bu ödül, yerel topluluklara hem teknolojik hem de sosyal bağlamda karşılıklı öğrenme ve tecrübe paylaşımı fırsatı sunmaktadır. Guangzhou Ödülü, aşağıdan yukarıya yenilik yaratma ve bu yenilikleri yerel bir olgu olarak güvence altına alma konusunda büyük katkı sunacaktır" ifadelerini kullandı.

KONYA MODELİ BELEDİYECİLİK

Başkan Altay, dünya belediyelerine "Konya Modeli Belediyecilik" anlayışını ve Türkiye'nin belediyecilik vizyonunu anlatmaya çalıştıklarını belirterek, "Konya'yı her yerde temsil etme gayretimiz aralıksız devam ediyor" şeklinde konuştu.

ÖDÜL TÖRENİ VE TEBRİKLER

Başkan Altay, ödül alan belediyelere takdirlerini sunarak, bu tür etkinliklerin küresel çapta şehirler arasında iş birliği ve yenilikçilikte ilerlemeyi teşvik ettiğini belirtti.

UCLG Başkanı Uğur İbrahim Altay'ın Çin'de düzenlenen bu etkinlikte yaptığı konuşma, küresel çapta belediyeler arası iş birliği ve inovasyonun önemini bir kez daha vurguladı.

Bakmadan Geçme