Başkan Altay'dan, UCLG Toplantısında ABD'li Diplomata İsrail Tepkisi 

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, İspanya'nın Barselona şehrinde düzenlenen Yıllık İstişare Toplantısı'nda İsrail'in Gazze'deki eylemlerini Hamas'ın 7 Ekim'deki saldırısı üzerinden meşrulaştırmaya çalışan ABD Dışişleri Bakanlığı Şehir Diplomasisinden Sorumlu Büyükelçisi Nina Hachigian'a tokat gibi bir cevap verdi. Altay, 'Bizler insanlık adına söz almalı ve dünyanın her yerinde acı çeken insanların sesi olmalıyız. Yaklaşık 30 bin kadın ve çocuğun katledildiği Gazze'deki olayları Hamas'ın eylemine bir yanıt olarak nitelendirmek çok doğru bir yaklaşım olmaz' dedi.

Başkan Altay'dan, UCLG Toplantısında ABD'li Diplomata İsrail Tepkisi 
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İspanya'nın Barselona şehrinde düzenlenen Yıllık İstişare Toplantısı'na katılan Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı Başkanı Uğur İbrahim Altay, ABD Dışişleri Bakanlığı Şehir Diplomasisinden Sorumlu Büyükelçisi Nina Hachigian'ın sözlerine sert tepki gösterdi.
Hachigian, Ukraynalı mültecilere teşekkür ederken, İsrail'in Gazze'deki eylemlerini Hamas'ın 7 Ekim'deki saldırısı üzerinden meşrulaştırmaya çalıştı.
Başkan Altay, konuşmasında Hachigian'ın yaklaşımını eleştirerek, "Bizler insanlık adına söz almalı ve dünyanın her yerinde acı çeken insanların sesi olmalıyız. Yaklaşık 30 bin kadın ve çocuğun katledildiği Gazze'deki olayları Hamas'ın eylemine bir yanıt olarak nitelendirmek çok doğru bir yaklaşım olmaz" dedi. Altay, öncelikli konunun insan hayatı, savaşın engellenmesi ve adil davranmak olduğunu vurgulayarak, ABD'den gelen misafire seslenerek insan haklarını savunmanın devlet politikasından bağımsız olması gerektiğini belirtti.
Altay ayrıca, toplantıda Filistinli Müslümanlara destek mesajları ifade ettiklerini ve Uluslararası Adalet Divanı'nın Gazze konusundaki kararını desteklediklerini kaydetti. "Olayın takipçisi olacağımızı ve bundan sonra Filistinli kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğimizi, Gazze konusunu her daim gündemde tutacağımızı buradan bir kez daha ifade etme imkanımız oldu" şeklinde konuştu.
 

Bakmadan Geçme