• Haberler
  • Konya
  • Başkan Altay Dünya Belediyelerini İsrail zulmüne karşı sessiz kalmamaya çağırdı

Başkan Altay Dünya Belediyelerini İsrail zulmüne karşı sessiz kalmamaya çağırdı

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya'da gerçekleştirilen UCLG programında Dünya Belediyelerine seslendi. Altay, ' 'Gazze'de çocuklar binlerce ton bombayla öldürülüyor, buna sessiz kalamayız' dedi.

Başkan Altay Dünya Belediyelerini İsrail zulmüne karşı sessiz kalmamaya çağırdı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konya'da  Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı (UCLG) Dünya Konseyi gerçekleştirildi. Selçuklu Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen programa 400’e yakın yerel ve bölgesel yönetim temsilcisi katıldı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya’da gerçekleştirilen UCLG Dünya Konseyi Ana Tüzük Komitesi toplantısında yaptığı konuşmada, 1947 yılı öncesi Filistin haritasını işaret ederek dünya belediyelerine çağrıda bulunarak, “Hiçbir insani hakka erişimi olmayan insanların suyunu kesiyorsunuz, elektriğini kesiyorsunuz, hastaneleri ve okulları bombalıyorsunuz. Hiçbir sivil ayırımı yapmadan uçakla ve topla adeta çocukları katlediyorsunuz. Biz buna mı ses çıkarmayacağız? Yarın bundan utanmayacak mıyız?” sözlerini kullandı.

Gazze’ye İsrail tarafından 19 gündür su bile  verilmediğini ve insani yardımın ulaşmasına engel olunduğunu söyleyen Altay, “Gazze’de binlerce çocuk, o çocukların anneleri binlerce ton bomba altında öldürülüyor. Buna mı sessiz kalacağız? Yapılan hiçbir şey insanların toplu cezalandırılmasını gerektirmez. Bu kadar baskı, bu kadar zulüm Orta Doğu’ya asla barış getirmez. İnsanlar ne yaparlarsa yapsınlar, etrafını kapatıp, tecrit edip, suyunu, elektriğini keserek, hastanelerini bombalayamazsınız. Çocukları öldüremezsiniz. Buna hiç kimsenin hakkı yok. Lütfen size dayatılanla değil, medyanın size gösterdiğiyle değil, vicdanınızla hareket edin” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme