Başkan Altay: 'Gençlerin İnşa Ettiği Türkiye Çok Daha Güzel Olacak'
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Kılıçarslan Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni ziyaret ederek öğrencilerle bir araya geldi. Ziyaret kapsamında Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından desteklenen KAPSÜL Teknoloji Platformu takımlarıyla da buluşan Başkan Altay, gençlerle geleceğe dair samimi bir sohbet gerçekleştirdi.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Kılıçarslan Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaret ederek öğrencilerle bir araya geldi. Ziyaret kapsamında Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından desteklenen KAPSÜL Teknoloji Platformu takımlarıyla da buluşan Başkan Altay, gençlerle geleceğe dair samimi bir sohbet gerçekleştirdi.
Başkan Altay, Türkiye’nin bilim ve teknoloji yolculuğunda gençlerin rolünün önemine dikkat çekerek, TEKNOFEST gibi organizasyonların gençlere vizyon kazandırdığını ifade etti. Altay, “Vatanını, milletini seven değerlere sahip, ülkesi için bir şey üretmek isteyen gençlere ihtiyacımız var. İnşallah sizlerin inşa ettiği Türkiye çok daha güzel olacak” dedi.
KAPSÜL Teknoloji Platformu’nun şehrin sınırlarını aşan bir marka haline geldiğini vurgulayan Başkan Altay, “TEKNOFEST yarışmaları, gençlerin kendilerini geliştirebilmesi ve yeteneklerini sergilemesi adına büyük bir fırsat. KAPSÜL olarak takımlarımıza malzeme ve mentörlük desteği sunuyoruz ama asıl iş sizlerde, tasarlamak, planlamak ve çalışmak siz gençlerin emeğiyle mümkün” şeklinde konuştu.
Gençlerin milli ve manevi değerlere bağlı bir şekilde teknolojiyle buluşmasının önemine işaret eden Başkan Altay, Konya Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman gençlerin yanında olmaya devam edeceklerini belirtti.
Başkan Altay, okul yönetimine ve öğretmenlere sundukları katkılardan dolayı teşekkür ederken, öğrencileri azimle çalışmaya ve ülkenin geleceğine katkı sunmaya davet etti.