• Haberler
  • Konya
  • Başkan Altay Herkesi Darülmülk Sergi Sarayına Davet Etti

Başkan Altay Herkesi Darülmülk Sergi Sarayına Davet Etti

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Darü'l-Mülk Projesi kapsamında inşa edilen Darü'l-Mülk Sergi Sarayında 'Türkiye Selçuklu Hanedan Sergisi' ve 'Türkiye Selçuklu Sikkeleri Sergisi'ne gösterilen ilginin memnuniyet verici olduğunu belirtti. Başkan Altay, özellikle gençler ve çocuklar arasında büyük ilgi görmesinden mutluluk duyduğunu ifade ederek, Konya halkını ve ziyaretçileri sergiyi ziyaret etmeye davet etti.

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin Türkiye'nin en büyük ihya projesi olarak tanıttığı Darü’l-Mülk Projesi kapsamında inşa edilen Darü’l-Mülk Sergi Sarayı, vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, sergi sarayında düzenlenen "Türkiye Selçuklu Hanedan Sergisi" ve "Türkiye Selçuklu Sikkeleri Sergisi"ne gösterilen ilginin memnuniyet verici olduğunu belirtti. Başkan Altay, özellikle gençler ve çocuklar arasında büyük ilgi görmesinden mutluluk duyduğunu ifade ederek, Konya halkını ve ziyaretçileri sergiyi ziyaret etmeye davet etti.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Altay, Darü’l-Mülk Sergi Sarayı'nın, tarihi değerleri koruma ve gelecek nesillere aktarma amacı taşıyan bir proje olduğunu vurgulayarak, Kılıçarslan Meydanı'ndaki sergi sarayının içerdiği "Türkiye Selçuklu Hanedan Sergisi" ve "Türkiye Selçuklu Sikkeleri Sergisi" ile özellikle Selçuklu Sultanları'nın silikon heykelleri gibi önemli eserlere ev sahipliği yaptığını açıkladı.

Başkan Altay, Selçuklu Darü’l-Mülk’ünü ziyaretçilere tanıtarak, özellikle gençlerin tarih ve kültürle buluşmasını sağlayan bir platform oluşturduklarını belirtti. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile işbirliği içinde gerçekleştirilen projenin, bilimsel çalışmalar sonucunda ortaya çıkan eşsiz sergileri barındırdığını ifade etti.

Ziyaretçiler, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı'na teşekkür ederek, Darü’l-Mülk Sergi Sarayı'nın ilgi çekici ve güzel olduğunu belirttiler. Türkiye Selçuklu Hanedan Sergisi'nin bilimsel çalışmalar sonucu ortaya çıkan eşsiz bir sergi olduğunu vurgulayan ziyaretçiler, emeği geçenlere teşekkür ettiler.

Darü’l-Mülk Sergi Sarayı'ndaki sergilerden biri olan "Türkiye Selçuklu Hanedan Sergisi"nde, Anadolu Selçuklu Devleti'ne ait 12 Sultan'ın silikon heykelleri yer alıyor. Diğer sergi olan "Türkiye Selçuklu Sikkeleri Sergisi" ise Anadolu Selçuklu Devleti dönemine ait 2 bin 764 adet sikkeyi içeriyor. Bu sikkeler, Selçuklu illerinde bulunmuş ve çeşitli dönemlere ait Selçuklu sultanlarını temsil ediyor.

Özel Haber

Bakmadan Geçme