Başkan Altay: Konya'da Metan Gazından Elektrik Üretiminde Büyük Başarı

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 6 adet metan gazından elektrik enerjisi üretim tesisi hakkında önemli bilgiler paylaştı. Başkan Altay, 2023 yılında sadece bu tesislerde 68 milyon 818 bin 974 kilovat elektrik enerjisi ürettiklerini belirtti. Toplamda ise tesislerden bugüne kadar 719 milyon 541 bin 960 kilovat elektrik enerjisi elde edildi.

Başkan Altay: Konya'da Metan Gazından Elektrik Üretiminde Büyük Başarı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konya Büyükşehir Belediyesi, çevre dostu projelerle dikkat çekerken, enerji ihtiyacına çözüm sunarak küresel iklim değişikliğiyle mücadelesini sürdürüyor.

Başkan Altay, küresel iklim değişikliğinin çevreyi tehdit eden unsurlar arasında önemli bir yer tuttuğunu vurgulayarak, Büyükşehir Belediyesi olarak ulusal ve uluslararası düzeyde çeşitli projeler gerçekleştirdiklerini söyledi.

"Konya Modeli Belediyecilik" anlayışıyla çevreci yatırımlar ve yenilenebilir enerji kaynakları kullanımı konusunda öncü olduklarını belirten Başkan Altay, metan gazından elektrik üretiminin bu çerçevedeki önemli çalışmalardan biri olduğunu ifade etti.

Başkan Altay, yaptığı açıklamada, şehirlerin küresel arenadaki rolünün büyük önem taşıdığını ve yenilenebilir enerji kaynaklarının kıymetli olduğuna vurgu yaptı. Konya Katı Atık Düzenli Depolama Sahası, Cihanbeyli, Ereğli, Akşehir katı atık depolama sahaları ile rehabilitasyonu yapılan Aslım Katı Atık Sahası'nda ve KOSKİ Genel Müdürlüğü tarafından atık suların işlenmesiyle elde edilen çamurun oluşumu sırasında ortaya çıkan metan gazının elektrik enerjisine dönüştürüldüğünü belirtti.

Başkan Altay, 2023 yılında sadece bu tesislerde 68 milyon 818 bin 974 kilovat elektrik enerjisi üretildiğini açıkladı. Tesislerde bugüne kadar üretilen toplam elektrik miktarının ise 719 milyon 541 bin 960 kilovatsaat olduğunu ifade etti.

Ayrıca Başkan Altay, Konya Katı Atık Düzenli Depolama ve Enerji Üretim Tesisi alanında bulunan Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisi'nde yılda 3 bin tonun üzerinde tıbbi atığın sterilize edildiğini ve bu alanda önemli bir hizmet verdiklerini belirtti. Başkan, ayrıca ilçelere katı atık aktarma merkezleri kazandırılarak çevre yönetimi konusunda önemli adımlar attıklarını da ekledi.

Bakmadan Geçme