Başkan Altay: 'Konya'da Yeniden Sur İçini Konuştuğumuz Bir Dönem Başlayacak'

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Türkiye'nin en büyük ihya projelerinden biri olan Darü'l-Mülk Projesi kapsamında 'Büyük Larende Dönüşümü'nün İş Başlangıç Programını gerçekleştirdi. Başkan Altay, projenin bölgenin fiziki görüntüsünü düzelteceğini ve Konya'nın tarihine ışık tutacağını vurguladı.

Başkan Altay: 'Konya'da Yeniden Sur İçini Konuştuğumuz Bir Dönem Başlayacak'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Darü’l-Mülk Projesi çerçevesinde yürütülen Büyük Larende Dönüşümü'nün İş Başlangıç Programını düzenledi. Başkan Altay, projenin amacını ve önemini vurgulayarak, Konya'nın tarihine ışık tutacaklarını belirtti.
Projede özellikle Larende Caddesi'nde gerçekleştirilen kentsel dönüşümün, şehir sakinlerine hizmet etmeyen fiziki mekanları düzeltmeyi amaçladığını ifade eden Başkan Altay, "Ayrıca burada ciddi bir trafik yoğunluğu oluşuyordu. Yaptığımız çalışmalar sonucunda bu sorunları çözmeyi hedefledik." dedi.
Başkan Altay, Konya'nın tarihine ve kültürel mirasına vurgu yaparak, "Konya, 200 yıl başkentlik yapmış bir şehir. Şehrin dış surlarının yeniden ihya edilmesiyle birlikte Konya'da sur içini konuştuğumuz bir dönemin başlayacağını düşünüyoruz." şeklinde konuştu.
Darü’l-Mülk Projesi kapsamında yürütülen Büyük Larende Dönüşümü Projesi, Konya'nın tarihini canlandırmayı ve şehre yakışmayan görüntüyü ortadan kaldırmayı amaçlıyor. Projenin ilk etabında esnafın taşınma süreci tamamlandı, ikinci etapta kamulaştırma çalışmaları devam ediyor. Başkan Altay, projenin tamamlanmasıyla Konya'nın 2028'de eşsiz güzellikleriyle dikkat çeken bir şehir haline geleceğini belirtti.
 

Bakmadan Geçme