Başkan Altay: 'Konya, Tarih ve Kültürün Her Sokağında Yaşandığı Bir Şehir Haline Dönüşecek'

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Darü'l-Mülk Projesi çerçevesinde Kılıçarslan Meydanı'ndaki geleneksel Konya evlerinin restorasyon çalışmaları ve Velespit Müzesi'nde devam eden projeleri yerinde inceledi. Yaz aylarında tamamlanması planlanan proje ile Konya'nın tarihi ve kültürel zenginliklerini ön plana çıkaran bir destinasyon haline dönüşeceğini belirtti.

Başkan Altay: 'Konya, Tarih ve Kültürün Her Sokağında Yaşandığı Bir Şehir Haline Dönüşecek'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Darü’l-Mülk Projesi kapsamında gerçekleştirilen restorasyon çalışmalarını denetlemek üzere Kılıçarslan Meydanı'nda incelemelerde bulundu.

Projede yer alan Kılıçarslan Meydanı, Darü’l-Mülk Sergi Sarayı, Taş Bina, Alaaddin’deki Selçuklu Sarayı ve Meydan Evleri, bir bütün olarak Konya'nın tarih ve kültür mirasını yansıtan yeni bir destinasyon olacak.

Başkan Altay, projenin tamamlanmasıyla bölgenin Konya'nın en canlı mekanlarından biri haline geleceğini ifade ederek, “Kılıçarslan Meydanı, Darü’l-Mülk Sergi Sarayı, Taş Bina, Alaaddin’de bulunan Selçuklu Sarayı ve Meydan Evleri bir bütün olarak aslında gelen ziyaretçilerimizi ağırlayacağımız yeni bir destinasyon olacak. Burası restoranlar, kafeler, Türk İslam Sanatlarına ait atölyelerin ve 'Velespit' adını verdiğimiz bisiklet müzesinin olduğu alanla birlikte insanların gece gündüz rahatlıkla vakit geçirebilecekleri bir yere dönüşmüş olacak. Proje tamamlandığında Konya, tarihin ve kültürün her sokağında yaşandığı bir şehir haline dönüşecek” dedi.

Darü'l-Mülk Projesi, Konya'nın en büyük ihya projesi olarak biliniyor. Restorasyon çalışmalarının yanı sıra Velespit Müzesi'nin yapımının da sürdüğü projenin tamamlanmasıyla Konya'nın turizmine önemli bir katkı sağlanması hedefleniyor. Başkan Altay, projenin aynı zamanda Konya'daki esnafa da hareket kazandırarak şehirdeki turistik bölgeler arasında bir bağlantı oluşturmayı amaçladığını vurguladı.

Bakmadan Geçme