Başkan Altay: ' Konya'ya yeni yaya üst geçitleri kazandırıyoruz'

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, şehrin ulaşım altyapısını güçlendirmek amacıyla devam eden 4 yeni köprülü kavşak çalışmalarına ek olarak, yayaların can güvenliğini artırmak için yeni yaya üst geçitleri inşa ettiklerini duyurdu. Başkan Altay, Kerkük Caddesi'nde modern, panoramik asansörlü ve engelli kullanımına uygun yaya üst geçidini tamamlayarak hizmete sunduklarını belirtti. Ayrıca, Şehir Hastanesi önünde asansörlü ve yürüyen merdivenli yaya üst geçidinin yapım sürecinin de tamamlanmak üzere olduğunu açıkladı.

Başkan Altay: ' Konya'ya yeni yaya üst geçitleri kazandırıyoruz'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konya Büyükşehir Belediyesi, şehirdeki ulaşım altyapısını güçlendirmek ve can güvenliğini artırmak amacıyla yeni yaya üst geçitleri inşa ediyor. 

Başkan Uğur İbrahim Altay, yaptığı açıklamada, şehir merkezinde devam eden 4 yeni köprülü kavşak çalışmalarının yanı sıra, ekonomik ömrünü tamamlamış eski yaya üst geçitlerinin yerine modern ve güvenli geçitler inşa ettiklerini belirtti.

Kerkük Caddesi'nde eski bir yaya üst geçidinin yerine geçen hafta tamamlanan modern yaya üst geçidini hizmete sunduklarını dile getiren Başkan Altay, Şehir Hastanesi önünde de asansörlü ve yürüyen merdivenli bir yaya üst geçidinin yapım sürecinin neredeyse tamamlandığını bildirdi.

Başkan Altay, "Şehrimizin ulaşım altyapısını güçlendirmek ve hem trafik hem de yaya güvenliğini en üst düzeye çıkartmak adına önemli adımlar atıyoruz. Yeni yaya üst geçitlerimizi, estetik bir görüntüyle şehrimize katkı sağlayacak modern şekilde inşa ediyoruz. Kerkük Caddesi ve Şehir Hastanesi Önü Yaya Üst Geçitleri, şehrimize hayırlı olsun. Güncel bedelle maliyeti 60 milyon lirayı bulan bu projelerin tamamlanmasıyla, vatandaşlarımızın güvenli ve konforlu bir şekilde ulaşımlarını sürdürmelerini sağlamış olacağız" dedi.

Başkan Altay, yeni yaya üst geçitlerinin hizmete girmesiyle birlikte şehir genelindeki ulaşımın daha etkin ve güvenli bir hale geleceğini vurgulayarak, projelerin tamamlanma sürecinin hızla devam ettiğini sözlerine ekledi.
 

Bakmadan Geçme