Başkan Altay, Konyalıları Tahir Büyükkörükçü Anma Gecesi ve Belgesel Gösterimi'ne Davet Etti

Konya Büyükşehir Belediyesi, şehrin manevi mimarlarından Tahir Büyükkörükçü hocayı vefatının 13. yılında anma programı düzenliyor. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 5 Mart Salı günü saat 20.00'de Selçuklu Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek etkinlikte, Tahir Büyükkörükçü'nün hayatının anlatılacağı belgesel gösteriminin de yer alacağını açıkladı.

Başkan Altay, Konyalıları Tahir Büyükkörükçü Anma Gecesi ve Belgesel Gösterimi'ne Davet Etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et


Konya Büyükşehir Belediyesi, şehrin manevi mimarlarından Tahir Büyükkörükçü hocayı vefatının 13. yılında anma programı düzenliyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 5 Mart Salı günü saat 20.00’de Selçuklu Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek etkinlikte, Tahir Büyükkörükçü'nün hayatının anlatılacağı belgesel gösteriminin de yer alacağını açıkladı.
Başkan Altay, binlerce yıllık kadim geçmişiyle öne çıkan Konya'da, Mevlana'dan Şems-i Tebrizi’ye, Sadreddin-i Konevi’den Nasreddin Hoca’ya kadar birbirinden önemli manevi şahsiyetlerin bulunduğunu ifade etti. Altay, yaşadığımız dönemde yetişen Tahir Büyükkörükçü’nün de bu değerli şahsiyetlerden biri olduğunu vurgulayarak, şehrin manevi mimarlarından olan Tahir Büyükkörükçü hocanın 13. vefat yıl dönümünü anma, anlama ve dua programının düzenleneceğini belirtti.
Başkan Altay, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Şehrimizin manevi mimarlarından, merhum Tahir Büyükkörükçü hocamızın 13. vefat yıl dönümü münasebetiyle, kıymetli hocamızı anma, anlama ve dua gecesi düzenliyoruz. Tahir hocamızın hayatının anlatılacağı bir belgesel gösteriminin de yapılacağı program; 5 Mart Salı günü saat 20.00’da Selçuklu Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Tüm hemşehrilerimizi, Tahir Büyükkörükçü Hocamızı yâd edeceğimiz bu manevi buluşmaya davet ediyorum” dedi.
Konyalılar, 5 Mart Salı günü Selçuklu Kongre Merkezi'nde düzenlenecek bu anlamlı etkinlikte, Tahir Büyükkörükçü hocayı anma ve dualarla yâd etme fırsatı bulacaklar.

Bakmadan Geçme