• Haberler
  • Konya
  • Başkan Altay Şehit Aileleri, Gaziler ve Gazi Yakınları İftar Sofrasında Buluştu

Başkan Altay Şehit Aileleri, Gaziler ve Gazi Yakınları İftar Sofrasında Buluştu

Konya'da düzenlenen özel iftar programında, şehit aileleri, gaziler ve gazi yakınları bir araya geldi. Konya Valiliği, Konya Büyükşehir Belediyesi ile Selçuklu, Karatay ve Meram belediyeleri tarafından organize edilen etkinlik, Karatay Gençlik Merkezi'nde gerçekleşti.

Başkan Altay Şehit Aileleri, Gaziler ve Gazi Yakınları İftar Sofrasında Buluştu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konya Valisi Vahdettin Özkan, AK Parti Konya Milletvekili Tahir Akyürek, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı ve diğer ilçe belediye başkanları, şehit aileleri ve gazilerle bir araya geldi.

Vali Özkan, etkinlikte yaptığı konuşmada, şehit aileleri ve gazilerin önemine vurgu yaparak, "Vatanı, milleti, bayrağı uğruna canını feda etmiş şehitlerimizin yakınları olmak, annesi, babası, kardeşi olmak bir şeref. Cenab-ı Hak bu şerefi daim kılsın" dedi.

AK Parti Konya Milletvekili Tahir Akyürek, 20 yıldır her Ramazan ayında düzenlenen bu etkinlikle şehit aileleri, gaziler ve gazi yakınlarıyla bir araya gelmenin kendileri için anlamlı ve değerli olduğunu belirtti.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ise şehit ve gazi ailelerinin ülkenin en önemli kahramanları olduğunu vurgulayarak, "Sizlerin varlığı, bu milletin bağrındaki en derin yaralara merhem, en büyük acılara şifa olmaya devam edecek" ifadelerini kullandı.

Programa katılan diğer belediye başkanları da şehit ailelerine, gazilere ve gazi yakınlarına teşekkür ederek, birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Etkinlikte Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Mustafa Işık da bir konuşma yaparak düzenleyen kuruluşlara teşekkür etti.

Program, şehit aileleri, gaziler ve gazi yakınlarının bir araya gelerek iftarlarını açmasıyla sona erdi.

Bakmadan Geçme