Başkan Altay ve Kavuş, Küçük Aymanas Caddesi'nde İncelemelerde Bulundu

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Ahmet Özcan Caddesi ile Alparslan Türkeş Caddesi arasındaki bağlantıyı sağlayacak 1.2 kilometrelik Küçük Aymanas Caddesi'nde tamamlanan kamulaştırma çalışmalarını yerinde inceledi. Başkan Altay, birlikte çalışma kültürünün zirve yaptığı bir dönem yaşandığını belirterek, 'Küçük Aymanas Caddesi'nde 161 vatandaşımızla anlaşma gerçekleştirildi. 61 milyon bütçeyle 60 bina ve 4 adet ticari dükkan toplamda 100 bağımsız bölümle ilgili işlemler tamamlanmak üzere. İnşallah yıkım süreci tamamlandıktan sonra bir an önce altyapıyı tamamlayarak bu caddenin 2024 yılı sonuna kadar tamamlanmasını hedefliyoruz. Meram'a yakışır bir cadde olacak Küçük Aymanas Caddemizin şehrimize hayırlı olmasını diliyorum' dedi. Başkan Kavuş da, 'Ciddi bir bedelle kamulaştırması yapıldı. Meram'a ve Konya'ya nefes aldıracak bir caddenin inşasına başlayacağız. Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay'a tüm desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum' ifadelerini kullandı.

Başkan Altay ve Kavuş, Küçük Aymanas Caddesi'nde İncelemelerde Bulundu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, kamulaştırma çalışmalarında sona gelinen Küçük Aymanas Caddesi'nde incelemelerde bulundu.

YENİ CADDELER ŞEHİR İÇİ TRAFİĞİNE NAFES ALDIRIYOR

Başkan Altay, şehir içi trafiğini rahatlatmak adına yoğun bir şekilde çalıştıklarını belirterek, "Bir üst ölçek plan kapsamında caddelerimizi açıyoruz. Abdülhamid Han Caddesi'yle başladığımız süreçte şu anda Meram'da önemli caddeler açıyoruz. Necmettin Erbakan Caddesi'nin açılış süreci devam ediyor. Tren yolu etrafında Kazakistan ve Karabağ Caddelerini açtık. Alparslan Türkeş Caddesi, Gazze Caddesi ve Karaman Yolu arasında yeni açılan caddemiz Taşköprü Alt Geçidiyle birlikte kesintisiz bir ulaşım sağlayacak" şeklinde konuştu.

"MERAM'A YAKIŞIR BİR CADDE OLACAK"

Ahmet Özcan Caddesi ile Alparslan Türkeş Caddesi arasında 30 metre genişliğinde, 1.250 metre uzunluğunda yeni bir cadde oluşturduklarını belirten Başkan Altay, şunları ekledi: "Meram'da cadde açmamızın iki temel nedeni var. Birincisi şehir içi trafiği rahatlatırken, diğeri de imar uygulaması sonucunda ortaya çıkan yeni parsellerde yapılaşmanın önünü açabilmek. Çünkü cadde açıldıkça o bölgede hızlı bir konut ve yapılaşma oluşuyor. Böylece Meram'da büyük bir kentsel dönüşümü de gerçekleştirmiş oluyoruz. 161 vatandaşımızla anlaşma gerçekleştirildi. 61 milyon bütçeyle 60 bina ve 4 adet ticari dükkan toplamda 100 bağımsız bölümle ilgili işlemler tamamlanmak üzere. Bugün son kalan binalardan birisini Meram Belediye Başkanımızla birlikte yıkıyoruz. İnşallah yıkım süreci tamamlandıktan sonra bir an önce altyapıyı tamamlayarak bu caddenin 2024 yılı sonuna kadar tamamlanmasını hedefliyoruz. Konya'da birlikte çalışma kültürünün en iyi olduğu bir dönem yaşanıyor. Burada maddi kısmı Büyükşehir Belediyemiz, saha çalışmalarını Meram Belediyemiz gerçekleştirdi. Altyapı çalışmalarını da birlikte yürütüyoruz. Bisiklet yoluyla, yaya yoluyla Meram'a yakışır bir cadde olacak Küçük Aymanas Caddemizin şehrimize hayırlı olmasını diliyorum."

BAŞKAN KAVUŞ BAŞKAN ALTAY'A TEŞEKKÜR ETTİ

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş da Konya'nın ve Meram'ın eski caddelerinden biri olan Küçük Aymanas Caddesi'nin kentsel dönüşüm bölgelerinden olduğunu belirterek, "Bir taraftan kooperatifler devam ederken bir taraftan da Ahmet Özcan ve Çeçenistan caddelerine paralel olan Seydişehir-Antalya Çevre Yolu'nu bağlayacak büyük bir caddenin yapımını sürdürüyoruz. Ciddi bir bedelle kamulaştırması yapıldı. Meram'a ve Konya'ya nefes aldıracak bir caddenin inşasına başlayacağız. Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay’a tüm desteklerinden dolayı belediyem ve ilçem adına çok teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Altay ve Kavuş, Küçük Aymanas Caddesi'nde İncelemelerde Bulundu
Başkan Altay ve Kavuş, Küçük Aymanas Caddesi'nde İncelemelerde Bulundu
Başkan Altay ve Kavuş, Küçük Aymanas Caddesi'nde İncelemelerde Bulundu
Başkan Altay ve Kavuş, Küçük Aymanas Caddesi'nde İncelemelerde Bulundu
Başkan Altay ve Kavuş, Küçük Aymanas Caddesi'nde İncelemelerde Bulundu

Bakmadan Geçme