Başkan Bıçakçı

Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Halil Bıçakçı, mali tatilin isminden dolayı kamuoyunda bir tatil beklentisi oluştuğunu ancak uygulamanın gerçekte bu beklentiyi karşılamadığını belirtti.

Başkan Bıçakçı, mali tatilin, isminden de anlaşılacağı üzere, mali müşavirlerin iş yükünü hafifleten, onlara kısa da olsa bir nefes alma imkânı tanıyan bir düzenleme olması gerektiğini ifade ederek “Mevcut haliyle mali tatil, sadece bazı beyan ve bildirimlerin süresini uzatmakla sınırlı kalıyor. Ancak işin aslına bakıldığında, ofislerin kapatılması, telefonların susması, personelin dinlenmesi gibi bir durum söz konusu olmuyor. Mali tatilin, gerçekten tatil olarak uygulanabilmesi için içeriğinin de ismine uygun hale getirilmesi gerekiyor” dedi.
Mali müşavirlerin dinlenmeye ve kendilerine vakit ayırmaya ihtiyaçları olduğunu belirten Bıçakçı, “Bizler yıllardır yoğun bir tempo içerisinde çalışıyoruz. Mali tatil uygulamasından beklentimiz, adının gereğini yerine getirmesi, yani meslek mensuplarının ve çalışanlarının rahatça dinlenebileceği bir dönem haline dönüştürülmesidir” ifadelerini kullandı.
 

Hakimiyet Gazetesi - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme