Başkan Joe Biden'a tepki: Boş Bırak New York!

New York'un ilerici Demokratları ABD Başkanı Biden'a boş oylarla Gazze mesajı vermeyi amaçlıyor.

ABD'de Demokratlar arasında İsrail'in Gazze'deki saldırılarına destek veren Başkan Joe Biden'a tepki olarak boş oy kullanma eylemi başlatıldı. Yayılan boş oy kullanma eylemi, New York'ta "Leave it Blank NY" (Boş Bırak New York) kampanyasıyla devam ediyor.

İlerici demokrat aktivistlerin liderliğini üstlendiği bu eylem, 2 Nisan'daki ön seçimde, ABD Başkanı Biden'ı Orta Doğu'da ateşkesi desteklemeye zorlamak için seçmenlere oy pusulalarında tepki amaçlı boş oy kullanmalarını talep ediyor.

Biden ve eski Başkan Trump'ın partilerindeki adaylıkları kesinleşmiş olmasına rağmen, New York'taki başkanlık ön seçiminde daha fazla boş oy kullanılması, Beyaz Saray'ın İsrail'e verdiği desteğe yönelik tutumunu değiştirmeye yönelik bir baskı oluşturabilir.

Boş oy kullanma hareketi, Michigan'daki başlangıcından sonra Minnesota, Washington ve Hawaii gibi eyaletlere de hızla yayıldı. New York'ta erken oy verme işlemi başladığından beri, kayıtlı seçmenler 23 Mart'tan itibaren oy kullanma merkezlerine giderek oylarını kullanıyor.

Boş Bırak New York kampanyası, Demokratların ön seçimlerde kullandığı boş oyların resmi olmayan sonuçlarda gösterilmemesi halinde dava açacağını bildirdi. Bu eylem, İsrail'in Gazze'deki saldırılarına karşı küresel bir tepkinin ve barış çabalarının önemli bir yansıması olarak değerlendiriliyor.


 

AA

Bakmadan Geçme